ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ένταση στο Γιβραλτάρ: Βρετανικό πολεμικό πλοίο καταδίωξε ισπανικό σκάφος

Ένταση στο Γιβραλτάρ: Βρετανικό πολεμικό πλοίο καταδίωξε ισπανικό σκάφος Facebook Twitter
0

Ένταση και στην πράξη μετά από την ένταση στα λόγια, μεταξύ Ισπανίας και Μεγάλης Βρετανίας για το Γιβραλτάρ. Όπως μεταδίδουν βρετανικά Μέσα, υπήρξε καταδίωξη ισπανικού περιπολικού σκάφους από βρετανικό πολεμικό πλοίο, μέσα στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ, σύμφωνα με το Βασιλικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το ισπανικό περιπολικό σκάφος "Ινφάντα Κριστίνα" έπλευσε πέρα από την ανατολική ακτή του Γιβραλτάρ και το βρετανικό πολεμικό ναυτικό ειδοποιήθηκε από έναν οδηγό ταξί.

Ο οδηγός ταξί Giancarlo Milanta δήλωσε: «Αυτό είναι πρόκληση. Προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση, αλλά το Βασιλικό Ναυτικό τους έδειξε ποιος είναι το αφεντικό».

Ένταση στο Γιβραλτάρ: Βρετανικό πολεμικό πλοίο καταδίωξε ισπανικό σκάφος Facebook Twitter

Βίντεο από το περιστατικό ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, συνοδεύοντας το με την ανακοίνωση: «Παράνομη εισβολή στο #British #Gibraltar. Παραβίαση των χωρικών υδάτων από το ισπανικό σκάφος Ινφάντα Κριστίνα σήμερα το απόγευμα».

Η ένταση μεταξύ Μ. Βρετανία και Ισπανίας έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες για τον στρατηγικό «βράχο» στην άκρη της Μεσογείου, καθώς η Ε.Ε. μελετά το ενδεχόμενο να παραχωρήσει δικαίωμα βέτο στους Ισπανούς για το Γιβραλτάρ, λόγω του Brexit.

Το Γιβραλτάρ βρίσκεται υπό βρετανική κυριαρχία από τον 18ο αιώνα αλλά η Ισπανία συνεχίζει να προβάλει απαιτήσεις.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ