Ένοχη για τον φόνο του 5χρονου γιου της που λιμοκτονούσε και πέθανε από το ξύλο, δήλωσε η μητέρα του

Ένοχη για τον φόνο του 5χρονου γιου της που λιμοκτονούσε και πέθανε από το ξύλο, δήλωσε η μητέρα του Facebook Twitter
Φωτογραφία: ABC News
0

Μια γυναίκα από το Νιου Χάμσαϊρ ομολόγησε ένοχη την Πέμπτη για τον φόνο του 5χρονου γιου της το 2021, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε, λιμοκτονούσε και παραμελήθηκε, όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Το παιδί ζύγιζε μόλις σχεδόν 9 κιλά όταν το σώμα του βρέθηκε θαμμένο σε πάρκο της Μασαχουσέτης.

Η Danielle Dauphinais, 38 ετών, αντιμετωπίζει κάθειρξη από 58 χρόνια έως ισόβια όταν καταδικαστεί τον επόμενο μήνα. Η Dauphinais αρχικά είχε δηλώσει αθώα προτού αποφασίσει να αλλάξει την απαγγελία της. Ομολόγησε επίσης ένοχη σε δύο κατηγορίες για παραποίηση μαρτύρων στον θάνατο του γιου της, Ελάιζα Λιούις, σε συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εισαγγελείς.

Ο δικηγόρος της είπε ότι παρόλο που η Dauphinais δεν συμφωνούσε με όλα τα γεγονότα που παρουσίασε η εισαγγελία, συμφώνησε ότι συμμετείχε στον θάνατο του Ελάιζα.

Το παιδί δηλώθηκε αγνοούμενο και βρέθηκε νεκρό τον Οκτώβριο του 2021 στο Ames Nowell State Park στο Άμπινγκτον της Μασαχουσέτης. Η αυτοψία έδειξε ότι υπέστη τραύματα στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής, οξεία δηλητηρίαση από φαιντανύλη, υποσιτισμό και έλκη πίεσης.

Ένας γιατρός κατέθεσε στη δίκη ότι ο Ελάιζα υπέστη «βασανιστήρια, επανειλημμένες σωματικές επιθέσεις, συνεχιζόμενη ψυχολογική κακομεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής απόρριψης, της υποτίμησης, της απομόνωσης και της άρνησης φροντίδας», είπε η εισαγγελέας Bethany Durand.

Ο φίλος της 38χρονης, Joseph Stapf, ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία, επίθεση δεύτερου βαθμού, παραποίηση φυσικών αποδεικτικών στοιχείων και παραποίηση μαρτύρων το 2022 σε σχέση με τον θάνατο του αγοριού. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη από 22 έως 45 χρόνια.

Η εισαγγελέας διάβασε μια σειρά κειμένων γραμμένων από τη μητέρα, ενδεικτικά της εχθρότητας προς το ίδιο της το παιδί: «Είπε ότι θέλει φαγητό και θέλει να σταματήσω να τον λιμοκτονώ γιατί δεν είναι ωραίο», «Θα τον σκοτώσω και το εννοώ», «Τον χτύπησα με τη ράβδο του ντους αυτό ήταν το μόνο που έκανα».

Ο πατέρας του Ελάιζα, που ζει στην Αριζόνα, τον έφερε να ζήσει με τη μητέρα, τον φίλο τους και την 2χρονη κόρη τους τον Μάιο του 2020. Μέχρι εκείνο το φθινόπωρο, ο πατέρας είχε υποβάλει καταγγελία στο κρατικό τμήμα για παιδιά, νέους και οικογένειες, ανησυχώντας ότι το παιδί δεν λάμβανε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. 

Μια επίσκεψη στον γιατρό τον Νοέμβριο έδειξε ότι το παιδί ζύγιζε 14,5 κιλά και είχε μώλωπες στο πρόσωπο, στα μάτια και στο χέρι. Η Dauphinais είπε αργότερα στο πρακτορείο ότι ο γιος της στάλθηκε στην Καλιφόρνια για να ζήσει με την αδελφή της, μια συμφωνία επιμέλειας με την οποία είχε συμφωνήσει ο πατέρας, αλλά τελικά η Dauphinais δεν ακολούθησε.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι όταν βρέθηκε ο Ελάιζα, είχε 91 εκατοστά ύψος και ζύγιζε 8,6 κιλά, ενώ ένα μέσο αγόρι 5 ετών θα ήταν περίπου 1,1 μέτρο ύψος και θα ζύγιζε περίπου 18 κιλά.

Με πληροφορίες από ABC News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM