Ένας ένοπλος νεκρός σε πυροβολισμούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία

Πυροβολισμοί κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία - Ένας ένοπλος σκοτώθηκε Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ένας ένοπλος σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε τα ξημερώματα κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα έσπευσαν στη συνοικία Αλ Ράμπια της ιορδανικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας, αφότου ακούστηκαν σποραδικά πυρά.

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή και απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους έως ότου ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση.

Το δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει πως ένοπλος άνοιξε πυρ κατά ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που εκτελούσαν περιπολία κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών. Ο δράστης περικυκλώθηκε και έπεσε νεκρός στη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών που ακολούθησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παρότι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμμάν είναι δρακόντεια, στην περιοχή γίνονται συχνά διαδηλώσεις - ιδίως μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Αρκετοί από τους 12 εκατομμύρια κατοίκους της Ιορδανίας είναι παλαιστινιακής καταγωγής - είτε οι ίδιοι είτε οι γονείς τους είχαν εκδιωχθεί ή καταφύγει στο βασίλειο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που συνόδευσαν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948. Πολλοί έχουν συγγενείς στην αντίπερα όχθη του Ιορδάνη ποταμού.

Η συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ιορδανίας και Ισραήλ επικρίνεται από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, η οποία θεωρεί πως η εξομάλυνση των σχέσεων ισοδυναμεί με προδοσία του αγώνα των Παλαιστινίων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM