Ένας 18χρονος έγινε ο νεότερος μαύρος δήμαρχος των ΗΠΑ

Ο «Ομπάμα των φτωχών»-Αυτός είναι ο νεότερος Αφροαμερικανός δήμαρχος στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ένας 18χρονος φοιτητής στην πολιτεία του Αρκάνσας έγινε ο νεότερος μαύρος δήμαρχος που εκλέχθηκε στις ΗΠΑ.

Ο Τζέιλεν Σμιθ μόλις τον Μάιο αποφοίτησε από το λύκειο. Την Τρίτη, ψηφίστηκε για να ηγηθεί της αγροτικής πόλης Earle, 48 χιλιόμετρα δυτικά του Μέμφις του Τενεσί. Δεν είναι ο πρώτος 18χρονος δήμαρχος στην ιστορία των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την οικογένειά του να γιορτάσει τη μεγάλη νίκη.

«Η μητέρα μου δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει», δήλωσε ο Smith στην Washington Post την Τετάρτη. Δημοκρατικός, κέρδισε στην πόλη των 1.800 κατοίκων, την στιγμή που οι περισσότεροι πολιτικοί παρατηρητές των ΗΠΑ ήταν συντονισμένοι σε μια αναμέτρηση για τη Γερουσία στη Τζόρτζια. «Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο κεφάλαιο του Earle», έγραψε ο κ. Smith στο Facebook για να γιορτάσει τη νίκη του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές μου για την ενίσχυση που πήγαν τον κόσμο στις κάλπες. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλους σας», ανέφερε. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 235 προς 185, σύμφωνα με την καταμέτρηση από το γραφείο του γραμματέα της κομητείας Crittenden.

Ο νέος δήμαρχος κατέβηκε με πρόγραμμα βελτίωσης της αστυνομικής δύναμης, επισκευής του αποχετευτικού συστήματος της πόλης και αντιμετώπισης του ζητήματος των εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

Ως δήμαρχος, σχεδιάζει επίσης να φέρει ένα μεγάλο παντοπωλείο στην κοινότητα μιας και το μοναδικό στην πόλη έκλεισε πριν από χρόνια.

Ο «Ομπάμα των φτωχών»-Αυτός είναι ο νεότερος Αφροαμερικανός δήμαρχος στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Ενώ φοιτούσε στο λύκειο, διετέλεσε πρόεδρος της μαθητικής ένωσης του σχολείου και είχε ηγετικούς ρόλους σε σχολικούς συλλόγους.

«Πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου - πραγματικά πρέπει», δήλωσε στην Post. «Δεν ήθελα να είμαι 30 ή 40 ετών και να γίνω δήμαρχος, ενώ θα μπορούσα να γίνω τώρα».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας έλαβε συμβουλές από τον δήμαρχο της πόλης Little Rock του Αρκάνσας, η οποία έχει πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων.

Ο επικεφαλής της πόλης Little Rock, Frank Scott Jr, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Αφροαμερικανών Δημάρχων, εξήρε τη νίκη του. «Είμαι ενθουσιασμένος για τον Τζέιλεν και ολόκληρη την κοινότητα του Ερλ, καθώς γίνεται ο νεότερος Αφροαμερικανός δήμαρχος που έχει εκλεγεί ποτέ στη χώρα», δήλωσε στο CNN.

Θα συνεχίσει τις σπουδές του

Ο Τζέιλεν Σμιθ σχεδιάζει να συνεχίσει τις σπουδές του στο Arkansas State University Mid-South, μαζί με τα δημαρχιακά του καθήκοντα, και ελπίζει ότι κάποια μέρα θα γίνει εισαγγελέας.

Το 2005, ο 18χρονος Michael Sessions κέρδισε μια άλλη εκλογική αναμέτρηση για να γίνει δήμαρχος της πόλης Hillsdale του Michigan πριν καν ολοκληρώσει το λύκειο. Εκείνη την εποχή, ο διευθυντής του σχολείου του δήλωσε: «Του είπα ότι αν κερδίσει, θα πρέπει να τελειώσει τα μαθήματά του. Δεν θα ήθελα να χρειαστεί να αποβάλλω έναν αξιωματούχο της πόλης».

Ο «Ομπάμα των φτωχών»-Αυτός είναι ο νεότερος Αφροαμερικανός δήμαρχος στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ