Ο Γουίλιαμ Σάτνερ θυμάται το ταξίδι με την Amazon στο Διάστημα: «Ένιωσα λες και ήταν κηδεία»

‘It felt like a funeral’: William Shatner reflects on voyage to space Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/BLUE ORIGIN/HANDOUT
0

Ο Γούιλιαμ Σάτνερ περίμενε πως το ταξίδι στο διάστημα θα αποτελούσε την «απόλυτη κάθαρση», αντ' αυτού του προκάλεσε μία «συντριπτική θλίψη» αλλά και τον έκανε να εκτιμήσει την ομορφιά της Γης, όπως λέει ο ίδιος ο ηθοποιός. 

«Το ταξίδι μου στο διάστημα υποτίθεται πως θα ήταν γιορτή. Αντ'αυτού το ένιωσα σαν κηδεία» εξομολογείται στο βιβλίο του: "Boldly Go: Reflections on a Life of Awe and Wonder".

«Αγαπάω το μυστήριο του σύμπαντος. Αγαπάω τα ερωτήματα που μάς έχουν δημιουργηθεί κατά τα χιλιάδες χρόνια διερευνήσεων και υποθέσεων (...) αλλά, είδα στην άλλη πλευρά, στο διάστημα, δεν υπήρχε μυστήριο, κανένα μεγαλοπρεπές δέος για να δω (...) το μόνο που είδα ήταν ο θάνατος» γράφει.

Οι εικόνες του ηθοποιού πιεσμένου στο παράθυρο της κάψουλας του πυραύλου Blue Origin του Τζεφ Μπέζος μεταδόθηκαν ζωντανά στη Γη τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς το τετραμελές πλήρωμα πλησίαζε το όριο του διαστήματος, γνωστό ως Γραμμή Κάρμαν, και συνέχισε.

Αλλά, ο Σάτνερ περιγράφοντας τη θέα έκανε λόγο για «ένα κρύο, σκοτεινό, μαύρο κενό». 

«Όλα όσα είχα σκεφτεί ήταν λάθος. Όλα όσα περίμενα να δω ήταν λάθος» αναφέρει. «Είχα πιστέψει ότι η μετάβαση στο διάστημα θα ήταν η απόλυτη κάθαρση αυτής της σύνδεσης που αναζητούσα μεταξύ όλων των έμβιων όντων. Ότι το να βρίσκομαι εκεί πάνω θα ήταν το επόμενο όμορφο βήμα προς την κατανόηση της αρμονίας του σύμπαντος».

Μετά την προσγείωση της κάψουλας, ο Σάτνερ ξέσπασε σε κλάματα, αναφέροντας πως είχε την «η πιο βαθιά εμπειρία που μπορούσα να φανταστώ». «Ελπίζω να μην την ξεπεράσω ποτέ» έλεγε εκείνη την περίοδο. «Είμαι πολύ συναισθηματικός γι' αυτό που συνέβη. Είναι εξαιρετικό». 

Αλλά, έναν χρόνο μετά την επιστροφή στη Γη, η γνώμη του είναι πολύ διαφορετική. «Ανακάλυψα πως η ομορφιά δεν είναι εκεί έξω, είναι εδώ, με όλους μας. Αφήνοντας αυτό πίσω, η σύνδεσή μου με τον μικροσκοπικό πλανήτη μας έγινε ακόμα πιο βαθιά» γράφει στο βιβλίο του.

«Ήταν από τα πιο ισχυρά συναισθήματα πένθους που είχα βιώσει ποτέ. Η αντίθεση μεταξύ της μοχθηρής ψυχρότητας του διαστήματος και της ζεστής φροντίδας της Γης από κάτω με γέμισε με συντριπτική θλίψη». 

«Κάθε μέρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη γνώση της περαιτέρω καταστροφής της Γης από τα χέρια μας: την εξαφάνιση ειδών ζώων, χλωρίδας και πανίδας (...) πράγματα που χρειάστηκαν 5 δισεκατομμύρια χρόνια για να εξελιχθούν, και ξαφνικά δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ εξαιτίας της παρέμβασης της ανθρωπότητας. Αυτό με γέμισε τρόμο».

«Το ταξίδι μου στο Διάστημα υποτίθεται ότι ήταν γιορτή, αντ' αυτού, ένιωσα λες και ήταν κηδεία». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM