Ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά Facebook Twitter
0

Περίπου ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά, και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία στη ρωσική πρωτεύουσα.


Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν για την Πρωτομαγιά», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην Κόκκινη Πλατεία, υψώνοντας σημαίες και μπαλόνια κάτω από τα τείχη του Κρεμλίνου. Το 2016 και το 2015, μόνο 100.000 άνθρωποι είχαν μετάσχει σε αυτή τη μεγάλη πορεία της Μόσχας, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

Ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά Facebook Twitter
Ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά Facebook Twitter


«Για μένα, αυτή είναι μια αιώνια γιορτή», δήλωσε στο AFP ο Βλαντίμιρ Νικολάγεβιτς, πρώην διοικητής του ρωσικού στρατού που πήγε ένστολος να μετάσχει στην πορεία.


Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν κομμουνιστικές σημαίες και πορτρέτα του Λένιν, υπό τον ήχο μπάντας. Άλλοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως ο Βλάντισλαβ Ριαζάντσεφ, ένας εκ των ηγετών του κινήματος "Μπλοκ της αριστεράς". «Είμαστε κατά του (προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, αλλά όχι εναντίον του ως ατόμου», είπε στο AFP.


Συνολικά, περίπου 2,6 εκατομμύρια Ρώσοι διαδήλωσαν γι αυτή την παγκόσμια ημέρα των εργατών, που είναι αργία στη Ρωσία, σύμφωνα με τις αρχές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM