Ένα βαρέλι με σπάνιο σκωτσέζικο ουίσκι πωλήθηκε για σχεδόν 19 εκατ. ευρώ

Ένα βαρέλι με σπάνιο σκωτσέζικο ουίσκι πωλήθηκε για σχεδόν 19 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου.
0

Ένα βαρέλι σπάνιου σκωτσέζικου ουίσκι πωλήθηκε σε έναν ιδιώτη συλλέκτη από την Ασία για σχεδόν 19 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ. 

Πρόκειται για ένα single malt που χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 1975. Γνωστό ως Cask No 3, το ουίσκι παρήχθη στο 200 ετών αποστακτήριο Ardbeg στο νησί Islay της Σκωτίας. 

Ο Τόμας Μόραντπουρ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Glenmorangie (θυγατρικής του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH) που κατέχει το αποστακτήριο, δήλωσε ότι το εν λόγω βαρέλι αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την τοπική κοινότητα. Όπως τόνισε οι κάτοικοι του Islay είδαν το αποστακτήριο αυτό να επιστρέφει από το χείλος της εξαφάνισης, να φτιάχνει «ένα από τα πιο περιζήτητα ουίσκι στον κόσμο».

Κάθε ένα από τα 88 μπουκάλια του βαρελιού είχε τιμή περίπου 42.500 ευρώ το καθένα. Θα ληφθούν από το βαρέλι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και θα παραδοθούν στον αγοραστή.

Ο συγγραφέας και ειδικός του ουίσκι, Τσαρλς ΜακΛίν περιέγραψε το βαρέλι των 19 εκατομμυρίων ευρώ ως «ένα αξιοσημείωτο κομμάτι υγρής ιστορίας», προσθέτοντας πως «οι παράγοντες που κάνουν ένα συγκεκριμένο ουίσκι ελκυστικό είναι τρεις: σπανιότητα, γεύση και ποικιλία. Οι συλλέκτες λατρεύουν το σκωτσέζικο, λόγω της προέλευσης και της ιστορίας».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επέτειος των 50 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

Σαν Σήμερα / Η επέτειος των 55 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

20 Ιουλίου 1969: η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε σύσσωμη τότε την κορύφωση της διαστημικής περιπέτειας της ανθρωπότητας. Στην εποχή μας, με τις διάφορες streaming πλατφόρμες, ούτε μια τηλεοπτική σειρά δεν μπορούμε να δούμε όλοι την ίδια ώρα.