Pfizer- Μπουρλά: Και τρίτη δόση του εμβολίου μετά από 8-12 μήνες - Επανάληψη κάθε χρόνο

Pfizer- Μπουρλά: Και τρίτη δόση του εμβολίου μετά από 8-12 μήνες - Επανάληψη κάθε χρόνο Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού 8-12 μήνες μετά τη δεύτερη, εξέφρασε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ και των Δελφών, το διάστημα ανοσίας για το εμβόλιο της Pfizer είναι τουλάχιστον έξι μήνες, ενώ σε ερώτηση αν θα χρειαστεί επανάληψη του εμβολίου, προέβλεψε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται μια επαναληπτική δόση. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer εμφανίστηκε βέβαιος για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία μετάλλαξη που να μην καλύπτει.

Επιπλέον τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πατεντών επισημαίνοντας ότι ακόμα κι αν γινόταν αυτό, θα χρειάζονταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή, προσθέτοντας πως θα προκύψει πρόβλημα με την επάρκεια των υλικών.

«Οι πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή εμβολίων θα αποθηκεύονταν σε επίδοξες κατασκευάστριες εταιρείες με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια έλλειψη σε αυτές που ήδη παρασκευάζουν εμβόλια που σώζουν ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε. 


«Το ζήτημα της τιμής του εμβολίου το έχουμε ήδη επιλύσει. Η τιμή διαφέρει στις πλούσιες χώρες, όπως τις κατατάσσει η Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή στην ΕΕ και τις ΗΠΑ το εμβόλιο κοστίσει όπως ένα απλό γεύμα. Στις χώρες μεσαίου εισοδήματος το εμβόλιο πωλείται στην μισή τιμή, ενώ στις φτωχές χώρες στο κόστος παραγωγής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον όγκο παραγωγής, επισήμανε ότι οι εταιρείες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν στα επίπεδα που χρειάζεται και στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022. 

Σε ό,τι αφορά στο αντιικό φάρμακο (σε μορφή χαπιού) που αναπτύσσει η Pfizer, αποκάλυψε ότι η ουσία στην οποία δουλεύει η εταιρεία έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι σκοτώνει τον ιό και είναι πολύ ασφαλές. Πρόσθεσε όμως ότι ασφαλή συμπεράσματα για την ουσία αυτή «θα έχουμε μετά το καλοκαίρι».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM