Εμβόλιο: Pfizer και BioNTech υπόσχονται έως 75 εκατ. επιπλέον δόσεις στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο

Εμβόλιο: Pfizer και BioNTech υπόσχονται έως 75 εκατ. επιπλέον δόσεις στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο Facebook Twitter
EPA
0

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι θα εντατικοποιήσουν τις παραδόσεις του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό στην ΕΕ και υποσχέθηκαν έως και 75 εκατ. επιπλέον δόσεις το δεύτερο τρίμηνο.

«Η Pfizer και η BioNTech συνεχίζουν να εργάζονται για αυξημένες παραδόσεις ξεκινώντας από την εβδομάδα που αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου, διασφαλίζοντας ότι θα προμηθεύσουμε την πλήρη ποσότητα των δόσεων που έχουμε δεσμευθεί με το συμβόλαιο για το πρώτο τρίμηνο και επιπλέον έως και 75 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι δύο εταιρείες.

Η ΕΕ έχει παραγγείλει συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου για τον κορωνοϊό. Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών ήρθε λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με φαρμακευτικές εταιρείες. Οι Pfizer και BioNTech, που θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη, ανέφεραν ότι οι βελτιώσεις στις δυνατότητες παραγωγής τους επιτρέπει να επισπεύσουν τις παραδόσεις.

Αυτές οι βελτιώσεις περιελάμβαναν και την ολοκλήρωση των τροποποιήσεων σε εργοστάσιο της Pfizer στην πόλη Πουρς του Βελγίου. «Τώρα έχουμε επανέλθει στο αρχικό πρόγραμμα των παραδόσεων δόσεων εμβολίων», ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

Στο μεταξύ, το εργοστάσιο της BioNTech στη γερμανική πόλη Μάρμπουργκ πήρε άδεια για να ξεκινήσει την παραγωγή αυτό τον μήνα, καθώς οι εταιρείες επέκτειναν το δίκτυο για τις ευρωπαϊκές παραδόσεις σε 13 εταίρους. «Ενισχύουμε περαιτέρω αυτό το δίκτυο και τώρα είμαστε σε συζητήσεις με επιπλέον πιθανούς εταίρους για πιθανές νέες συμφωνίες», ανέφεραν οι δύο φαρμακευτικές.

Στις αρχές Ιανουαρίου η ανακοίνωση των δύο εταιρειών για προσωρινή επιβράδυνση των παραδόσεων είχε προκαλέσει οργή. Ακολούθησε η σύγκρουση με την AstraZeneca για τον ίδιο λόγο. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, χθες η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (40 εκατ. συνολικά), σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας. Επίσης, οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM