Εμανουέλ Μακρόν: Τραγουδούσε στον δρόμο, μετά το διάγγελμά του για τις συντάξεις

Εμανουέλ Μακρόν: Τραγουδούσε στον δρόμο, μετά το διάγγελμά του για τις συντάξεις Facebook Twitter
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν βιντεοσκοπήθηκε να τραγουδάει στη μέση του δρόμου το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά το διάγγελμά του για το συνταξιοδοτικό. 

Στο βίντεο καταγράφηκε ο Μακρόν να τραγουδά με περαστικούς ένα γαλλικό παραδοσιακό τραγούδι. Αναρτήθηκε μάλιστα από μια οργάνωση που, σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά, προκαλώντας περαιτέρω αντιδράσεις. 

«Δεν μπορούσε να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή το παρελθόν κάθε ανθρώπου με τον οποίο συζητούσε» ανέφερε πηγή κοντά στον Γάλλο πρόεδρο. «Τραγούδησε κάτι που το γνωρίζει και του αρέσει» συμπλήρωσε. 

Εμανουέλ Μακρόν: «Άντε, πάμε μια στροφή του Refuge»

Το βίντεο συνοδεύεται από τη λεζάντα «μόνο η μαφία και το Projet Canto μπορούν να εκβιάσουν έναν πρόεδρο». Η οργάνωση αυτή αυτοχαρακτηρίζεται προστάτιδα της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά μία έρευνα της εφημερίδας Liberation το 2022 ανέφερε ότι ιδρύθηκε και διευθύνεται από ακροδεξιούς με κατάλοιπα από το Γ'Ράιχ. 

Σύμφωνα με ένα άλλο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μετά τις αντιδράσεις - καθώς υπήρξε οργή για το γεγονός ότι ο πρόεδρος τραγουδούσε μετά το διάγγελμά του για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό -  περαστικοί φωνάζουν στον Μακρόν και ένας τους ρωτάει «θέλετε να τραγουδήσετε μαζί μας;». Η εικόνα διακόπτεται, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται ο Μακρόν να ρωτάει: «πώς το ξέρετε αυτό το τραγούδι;» και ένας άλλος προτείνει να τραγουδήσουν μαζί το Le Refuge. «Άντε, πάμε μια στροφή του Refuge», απαντάει ο πρόεδρος, ο οποίος το είχε ήδη τραγουδήσει σε μια επίσκεψή του στα Άνω Πυρηναία το 2022.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ