Διάγγελμα Μακρόν για το συνταξιοδοτικό: «Καταλαβαίνω την αντίθεσή σας, αλλά θα εφαρμοστεί»

Διάγγελμα Μακρόν για το συνταξιοδοτικό: «Καταλαβαίνω την αντίθεσή σας αλλά θα εφαρμοστεί» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μέσα στους επόμενους μήνες θα εφαρμοστεί η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, σύμφωνα με το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν προς τον γαλλικό λαό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως οι περισσότεροι Γάλλοι είναι αντίθετοι προς την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά είναι «αναπόφευκτη και επιβεβλημένη». 

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την υιοθέτηση μέτρων σε κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, τα οποία θα στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων.

«Η λύση δεν είναι ούτε η ακινησία ούτε ο εξτρεμισμός»  ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως από τα έσοδα που θα προκύψουν από την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού η Γαλλία θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ανεξαρτησίας έναντι των αγορών και θα μπορέσει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εμανουέλ Μακρόν: Άμεσες αλλαγές σε αυτούς τους τρεις τομείς

Υποσχέθηκε την ένταση των κυβερνητικών προσπαθειών σε τρεις τομείς. Ο πρώτος τομέας αφορά την εργασία και την κατάρτιση των νέων όπου ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για ένα νέο κοινωνικό σύμφωνο με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων, την καλύτερη διανομή του πλούτου και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλους τους Γάλλους. 

Ο δεύτερος τομέας αφορά την δικαιοσύνη όπου ο Μακρόν υποσχέθηκε αύξηση του έμψυχου δυναμικού της καθώς και καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των απατών. 

Ο τρίτος τομέας είναι αυτός της υγείας και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών όπου ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης τους.

Ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε πως στις 14 Ιουλίου, ημέρα της εθνικής εορτής της Γαλλίας, θα προβεί σε ένα πρώτο απολογισμό σε σχέση με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε σήμερα. Το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM