ΕMA: Πιθανή έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών στα τέλη Μαΐου

ΕMA: Πιθανή έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών στα τέλη Μαΐου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό θα μπορούσε να λάβει έγκριση για χρήση σε παιδιά άνω των 12 ετών πιθανόν στα τέλη Μαΐου, δήλωσε η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

 

«Αυτή τη στιγμή, ο στόχος που έχουμε θέσει για την έγκριση είναι κάποια στιγμή τον Ιούνιο. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να το επισπεύσουμε αυτό, για τα τέλη Μαΐου», δήλωσε η Έμερ Κουκ, εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ.

 

«Μας υποσχέθηκαν τα δεδομένα από την αξιολόγηση που έγινε στον Καναδά τις επόμενες δύο εβδομάδες και αυτό μπορεί να επισπεύσει την αξιολόγηση», συμπλήρωσε η Κουκ. Σημείωσε ακόμη ότι εναπόκειται στα μέλη της ΕΕ το πότε θα αρχίσουν να χορηγούν το εμβόλιο σε παιδιά 12-15 ετών, έπειτα από το «πράσινο φως» του ΕΜΑ.

 

Χθες, η FDA ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό και σε παιδιά 12-15 ετών στις ΗΠΑ. Η πρώτη χώρα που προχώρησε σε αυτό το βήμα ήταν ο Καναδάς. Στις αρχές Μαΐου ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση για το ίδιο ζήτημα, έπειτα από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τις δύο εταιρείες.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ