Έλτον Τζον: Υποκρισία από το Βατικανό- Για τη στάση απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια

Έλτον Τζον: Υποκρισία από το Βατικανό- Για τη στάση απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Έλτον Τζον κατηγορεί για υποκρισία το Βατικανό, μετά την ανακοίνωση ότι η Καθολική εκκλησία δεν μπορεί να ευλογεί τα ομόφυλα ζευγάρια, στην οποία σημειωνόταν ότι «ο Θεός δεν ευλογεί την αμαρτία».

 

Ο Βρετανός μουσικός χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση του Βατικανού, επισημαίνοντας ότι επένδυσε «εκατομμύρια» στην ταινία για τη ζωή του, το «Rocketman».

 

«Πώς μπορεί το Βατικανό να αρνείται να ευλογήσει τους γάμους ομοφυλόφιλων επειδή “είναι αμαρτία” αλλά με χαρά να βγάζει κέρδος από την επένδυση εκατομμυρίων στο “Rocketman”, μια ταινία που διακηρύττει ότι βρήκα την ευτυχία με τον γάμο μου με τον Ντέιβιντ;», έγραψε στο Instagram ο Έλτον Τζον και συμπλήρωσε «υποκρισία» στα hashtag.

 

 

Ο Βρετανός σταρ παντρεύτηκε τον σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις το 2014 και μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Ζάκαρι και τον Ελάιτζα. Στην ανάρτησή του ο Έλτον Τζον έχει συμπεριλάβει φωτογραφίες δημοσιευμάτων από τη χθεσινή ανακοίνωση γραφείου του Βατικανού αλλά και παλιότερου, για την επένδυση στην ταινία του.

 

Για το θέμα είχε γράψει πρώτη η Corriere Della Sera το 2019. Σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα, το Βατικανό, μέσω fund είχε διαθέσει «πάνω από 4 εκατομμύρια στη χρηματοδότηση ταινιών όπως το “Men in Black” και η βιογραφία του Έλτον Τζον, “Rocketman”». Μια πληροφορία που το Βατικανό δεν έχει διαψεύσει, ούτε έχει επιβεβαιώσει.

 

Χθες, αρμόδιο γραφείο του Βατικανού εξέδωσε ανακοίνωση με αρνητική απάντηση στο ερώτημα για το αν μπορούν ιερείς να ευλογήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου. Σύμφωνα με το διάταγμα, η ευλογία αυτών των ζευγαριών «δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη», ενώ σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρηθεί ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι με οποιονδήποτε τρόπο παρόμοιες, ή στο ελάχιστο αναλογικές με το σχέδιο του Θεού για τον γάμο και την οικογένεια».

 

Μεταξύ άλλων το διάταγμα αυτό, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, σημειώνει ότι ο Θεός «δεν ευλογεί και ούτε μπορεί να ευλογήσει την αμαρτία», όπως και ότι «ευλογεί τον αμαρτωλό, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει ότι είναι μέρος του σχεδίου του για την αγάπη και να επιτρέψει να τον αλλάξει».

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ