Έλον Μασκ: Θα παραιτηθώ από CEO του Twitter μόλις βρω κάποιον «αρκετά ανόητο» να αναλάβει

Ο Μασκ θα παραιτηθεί από τη θέση του CEO του Twitter μόλις βρει κάποιον «αρκετά ανόητο» να αναλάβει ως διάδοχος Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Τρίτη ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Twitter Inc μόλις βρει αντικαταστάτη, αλλά θα συνεχίσει να διευθύνει ορισμένα βασικά τμήματα της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα διευθύνω απλώς τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο ακολούθησε χάος και διαμάχες, με ορισμένους επενδυτές να αναρωτιούνται για το εάν είναι πολύ αποσπασμένη η προσοχή του ώστε να λειτουργεί σωστά και η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων του Tesla, στην οποία συμμετέχει προσωπικά στην παραγωγή και μηχανική.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ κάνει λόγο για παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι χρήστες του Twitter ψήφισαν υπέρ του να παραιτηθεί σε δημοσκόπηση, την οποία ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.

Στη δημοσκόπηση, το 57,5% των περίπου 17,5 εκατομμυρίων ανθρώπων ψήφισαν «ναι». Ο Μασκ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα τηρήσει τα αποτελέσματα. Δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παραιτηθεί και δεν έχει οριστεί διάδοχός του.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κάλυπταν μια εβδομάδα που περιελάμβανε αλλαγές στην πολιτική απορρήτου του Twitter και την αναστολή - και επαναφορά - των λογαριασμών δημοσιογράφων, μία κίνηση που επικρίθηκε έντονα από ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ομάδες υπεράσπισης και αξιωματούχους σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα οι φωνές της Wall Street για την παραίτηση του Μασκ αυξάνονταν εδώ και εβδομάδες ενώ πρόσφατα ακόμη και οι ισχυρά στελέχη της Tesla αμφισβήτησαν την εστίασή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ έχει πει ο ίδιος ότι είχε πάρα πολλά υπό την ευθύνη του και ότι θα αναζητούσε CEO του Twitter. Την Κυριακή, ωστόσο, είπε ότι δεν υπάρχει διάδοχος και ότι «κανείς δεν θέλει τη δουλειά που μπορεί πραγματικά να κρατήσει ζωντανό το Twitter».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Διεθνή / Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Το διατλαντικό ταξίδι που σχεδίασαν με το ελληνικής ονομασίας ιστιοφόρο «Theros» κατέληξε σε τραγωδία- «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε ότι μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να καις ορυκτά καύσιμα» είχαν δηλώσει
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ