Ακόμα κρατείται στην Τεχεράνη ο δημοσιογράφος Ιάσονας Αθανασιάδης, ενώ οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να τον απελευθερώσουν. Το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη βρίσκονται σε επικοινωνία με τις ιρανικές Αρχές και ο πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα έχει ενημερωθεί για τη σύλληψη.

Η επίσημη δικαιολογία του Ιράν είναι ότι ο Ιάσονας Αθανασιάδης συνελήφθη επειδή έληξε η βίζα του.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Τεχεράνη για τον Αθανασιάδη και τους άλλους κρατούμενους δημοσιογράφους και ότι «είναι έτοιμη να βοηθήσει, αν χρειαστεί».

Οι γονείς του εξέδωσαν την εξής έκκληση για την απελευθέρωσή του:

«Ο γιος μας Ιάσων Αθανασιάδης συνελήφθη κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής του αποστολής στο Ιράν και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εργάζεται σκληρά για την απελευθέρωσή του, γεγονός για το οποίο είμαστε ευγνώμονες. Ο Ιάσων είναι ενσυνείδητος δημοσιογράφος που γεννήθηκε στην Ελλάδα και αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνας. Είμαστε και οι δύο μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος και μάλιστα πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ενώ δικαιούται νομικά την κατοχή και δεύτερου διαβατηρίου, ο Ιάσων δεν έχει ποτέ υιοθετήσει για τον εαυτό του οποιοδήποτε άλλο προσδιορισμό εκτός από εκείνον του Έλληνα.

Ο Ιάσονας έχει διατηρήσει απαρέγκλιτα την αξιοπιστία και δεοντολογία του επαγγέλματος του ανεξάρτητου ανταποκριτή διοχετεύοντας άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο σε διεθνή μέσα. Μόνος σκοπός της δουλειάς του είναι η δίκαιη κάλυψη της καθημερινότητας στις διάφορες χώρες που έχει ζήσει, πάντα με κέντρο τον άνθρωπο. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το Ιράν και βαθύ σεβασμό για τις πολιτιστικές και θρησκευτικές του παραδόσεις».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr