Ελέφαντας εκσφενδόνισε πέτρα με την προβοσκίδα του και σκότωσε μια 7χρονη σε ζωολογικό κήπο

Ελέφαντας εκσφενδόνισε πέτρα με την προβοσκίδα του και σκότωσε μια 7χρονη σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
Οι ελέφαντες του ζωολογικού κήπου στο Rabat
2

Ένα επτάχρονο κορίτσι πέθανε από την μεγάλη πέτρα που εκσφενδόνισε έξω από την περίφραξή του ένας ελέφαντας σε ζωολογικό κήπο στο Μαρόκο.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη στο ζωολογικό κήπο του Ραμπάτ. Ο πατέρας της 7χρονης την είχε πάρει στους ώμους του για να μπορεί να βλέπει καλύτερα και ένας ελέφαντας σήκωσε με την προβοσκίδα του μια πέτρα σε μέγεθος τούβλου και την πέταξε προς το μέρος τους. Η πέτρα χτύπησε το κορίτσι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και την έριξε αναίσθητη.

 

Βίντεο κατέγραψε τις στιγμές μετά το περιστατικό και δείχνει παρευρισκόμενους να προσπαθούν να σταματήσουν την αιμορραγία από το κεφάλι του κοριτσιού που βρίσκεται στο έδαφος όσο περιμένει το ασθενοφόρο. Το κορίτσι πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτή την αντίδραση του ελέφαντα και σύμφωνα με τον Guardian οι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για ασυνήθιστη συμπεριφορά. Ο Phyllis Lee, επιστημονικός διευθυντής του Amboseli Trust for Elephants, δήλωσε στο BBC ότι οι ελέφαντες θα μπορούσαν να ρίξουν πέτρες ή κλαδιά όταν είναι αναστατωμένοι ή βαριούνται. "Κατά τη γνώμη μου, είναι απίθανο ο ελέφαντας να είχε στόχο το κορίτσι, αλλά μάλλον ήταν αναστατωμένος. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει ένα ζώο σε αιχμαλωσία" αναφέρει.

Ο ζωολογικός κήπος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την οικογένεια του κοριτσιού, αλλά αρνήθηκε την ευθύνη για το θάνατό του.

Προσέθεσε ότι η περίφραξη στο χώρο των τριών ελεφάντων είναι σχεδιασμένη όπως ορίζουν οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και έκανε λόγο για ένα σπάνιο και απρόβλεπτο περιστατικό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"Κατά τη γνώμη μου, είναι απίθανο ο ελέφαντας να είχε στόχο το κορίτσι, αλλά μάλλον ήταν αναστατωμένος. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει ένα ζώο σε αιχμαλωσία" Αυτή είναι η σωστότερη τοποθέτηση που μπορεί να γίνει. Σε κάθε τέτοιο περιστατικό τις ίδιες συζητήσεις κάνουμε. Αφήστε τα ζώα στην ησυχία τους. Ας σταματήσει να θεωρεί ο άνθρωπος πως όλα σε αυτόν τον πλανήτη είναι ιδιοκτησία του.