Ελέφαντας εκσφενδόνισε πέτρα με την προβοσκίδα του και σκότωσε μια 7χρονη σε ζωολογικό κήπο

Ελέφαντας εκσφενδόνισε πέτρα με την προβοσκίδα του και σκότωσε μια 7χρονη σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
Οι ελέφαντες του ζωολογικού κήπου στο Rabat
2

Ένα επτάχρονο κορίτσι πέθανε από την μεγάλη πέτρα που εκσφενδόνισε έξω από την περίφραξή του ένας ελέφαντας σε ζωολογικό κήπο στο Μαρόκο.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη στο ζωολογικό κήπο του Ραμπάτ. Ο πατέρας της 7χρονης την είχε πάρει στους ώμους του για να μπορεί να βλέπει καλύτερα και ένας ελέφαντας σήκωσε με την προβοσκίδα του μια πέτρα σε μέγεθος τούβλου και την πέταξε προς το μέρος τους. Η πέτρα χτύπησε το κορίτσι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και την έριξε αναίσθητη.

 

Βίντεο κατέγραψε τις στιγμές μετά το περιστατικό και δείχνει παρευρισκόμενους να προσπαθούν να σταματήσουν την αιμορραγία από το κεφάλι του κοριτσιού που βρίσκεται στο έδαφος όσο περιμένει το ασθενοφόρο. Το κορίτσι πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτή την αντίδραση του ελέφαντα και σύμφωνα με τον Guardian οι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για ασυνήθιστη συμπεριφορά. Ο Phyllis Lee, επιστημονικός διευθυντής του Amboseli Trust for Elephants, δήλωσε στο BBC ότι οι ελέφαντες θα μπορούσαν να ρίξουν πέτρες ή κλαδιά όταν είναι αναστατωμένοι ή βαριούνται. "Κατά τη γνώμη μου, είναι απίθανο ο ελέφαντας να είχε στόχο το κορίτσι, αλλά μάλλον ήταν αναστατωμένος. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει ένα ζώο σε αιχμαλωσία" αναφέρει.

Ο ζωολογικός κήπος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την οικογένεια του κοριτσιού, αλλά αρνήθηκε την ευθύνη για το θάνατό του.

Προσέθεσε ότι η περίφραξη στο χώρο των τριών ελεφάντων είναι σχεδιασμένη όπως ορίζουν οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και έκανε λόγο για ένα σπάνιο και απρόβλεπτο περιστατικό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"Κατά τη γνώμη μου, είναι απίθανο ο ελέφαντας να είχε στόχο το κορίτσι, αλλά μάλλον ήταν αναστατωμένος. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει ένα ζώο σε αιχμαλωσία" Αυτή είναι η σωστότερη τοποθέτηση που μπορεί να γίνει. Σε κάθε τέτοιο περιστατικό τις ίδιες συζητήσεις κάνουμε. Αφήστε τα ζώα στην ησυχία τους. Ας σταματήσει να θεωρεί ο άνθρωπος πως όλα σε αυτόν τον πλανήτη είναι ιδιοκτησία του.