Ελβετία: Βρέθηκαν 6 άτομα, αλλά 8 συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την τεράστια κατολίσθηση στις Άλπεις

Ελβετία: Βρέθηκαν 6 άτομα, αλλά 8 συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την τεράστια κατολίσθηση στις Άλπεις Facebook Twitter
0

Οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σήμερα, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε προχθές σε απομονωμένη περιοχή των ελβετικών Άλπεων, στο χωριό Μπόντο κοντά στην Ιταλία.


Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού Γκρισόν οι οκτώ αυτοί άνθρωποι «δεν έχουν εντοπιστεί» προς το παρόν.


Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένα ζευγάρι Αυστριακών είναι μεταξύ των αγνοούμενων. Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick, οι υπόλοιποι είναι τέσσερις Γερμανοί και δύο Ελβετοί.


Ωστόσο, μια ομάδα έξι αλπινιστών, οι συγγενείς των οποίων φοβήθηκαν ότι παρασύρθηκαν από την κατολίσθηση, εντοπίστηκαν στην Ιταλία.


Οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια περιοχή ακτίνας 5 χιλιομέτρων στην οποία απαγορεύονται οι πτήσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες των διασωστών.Όπως ανέφερε η Blick επικαλούμενη έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα σε όλα τα σημεία της περιοχής. «Ελπίζουμε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε με τους αγνοούμενους», εξήγησε ο Μάρκους Βάισερ.


Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Τετάρτη στις 09:30 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας). Μια μάζα βράχων τεσσάρων εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε στην κοιλάδα πίσω από το μικρό χωριό Μπόντο στο καντόνι Γκρισόν. Η κατολίσθηση στη συνέχεια έφτασε έως το χωριό.


Η αστυνομία εκκένωσε περίπου 100 ανθρώπους από το χωριό, κάποιους με ελικόπτερα, υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης, ενώ απομακρύνθηκαν και οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε δύο καταφύγια.


Συνολικά από την κατολίσθηση υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν δώδεκα κτίρια, εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται στο Μπόντο, σύμφωνα με την αστυνομία. Η κεντρική οδική αρτηρία της νότιας κοιλάδας του Γκρισόν παραμένει κλειστή.


Οι κάτοικοι δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους και η κατάσταση θα επανεξεταστεί σήμερα στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας). 


Σύμφωνα με το ελβετικό σεισμολογικό ινστιτούτο, οι δονήσεις που προκλήθηκαν από την κατολίσθηση ισοδυναμούσαν με έναν σεισμό 3 βαθμών. Το «φαινόμενο αυτό ήταν αναμενόμενο» εδώ και χρόνια, καθώς πτώσεις βράχων είχαν σημειωθεί στην περιοχή το 2011, το 2012, το 2016 και στις 21 Αυγούστου, σημειώνει το ινστιτούτο στον ιστότοπό του.


Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί τεράστια κατολίσθηση στο τέλος του 2011. Τότε περίπου 1,5 εκατομμύριο κυβικά μέτρα βράχων είχαν πέσει σε μια ακατοίκητη κοιλάδα. Μετά το συμβάν αυτό είχε τοποθετηθεί ένα αυτόματο σύστημα ειδοποίησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM