Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας στην Κύπρο με πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ, για το «El Diablo», που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision.

 

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου έξω από το κρατικό κανάλι, κρατώντας σταυρούς και πλακάτ και ζητώντας να ακυρωθεί το «Εl Diablo».

 

El Diablo: Διαμαρτυρία με σταυρούς και εικόνες έξω από το ΡΙΚ για το κυπριακό τραγούδι της Eurovision
EPA

 

Η διαμαρτυρία, όπως μεταδίδει ο Alpha Κύπρου, διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από ομάδα πολίτων μέσω των social media και όπως είχαν αναφέρει σε αναρτήσεις τους, δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν οποιαδήποτε επεισόδια, αλλά η εκδήλωση τους θα έχει ειρηνικό χαρακτήρα.

 

Με πανό στα οποία ανέγραφαν «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια», αλλά και σταυρούς, οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την αντικατάσταση του τραγουδιού από άλλο, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή.

 

El Diablo: Διαμαρτυρία με σταυρούς και εικόνες έξω από το ΡΙΚ για το κυπριακό τραγούδι της Eurovision
EPA

 

Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων. Μετά την διαμαρτυρία, οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

 

Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου αναφέρει πως «το συγκεκριμένο τραγούδι «El diablo» αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».

 

 

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Alpha Κύπρου

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr