El Diablo: Διαμαρτυρία με σταυρούς και εικόνες έξω από το ΡΙΚ για το κυπριακό τραγούδι της Eurovision

El Diablo: Διαμαρτυρία με σταυρούς και εικόνες έξω από το ΡΙΚ για το κυπριακό τραγούδι της Eurovision Facebook Twitter
EPA
0

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας στην Κύπρο με πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ, για το «El Diablo», που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου έξω από το κρατικό κανάλι, κρατώντας σταυρούς και πλακάτ και ζητώντας να ακυρωθεί το «Εl Diablo».

El Diablo: Διαμαρτυρία με σταυρούς και εικόνες έξω από το ΡΙΚ για το κυπριακό τραγούδι της Eurovision Facebook Twitter
EPA

Η διαμαρτυρία, όπως μεταδίδει ο Alpha Κύπρου, διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από ομάδα πολίτων μέσω των social media και όπως είχαν αναφέρει σε αναρτήσεις τους, δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν οποιαδήποτε επεισόδια, αλλά η εκδήλωση τους θα έχει ειρηνικό χαρακτήρα.

Με πανό στα οποία ανέγραφαν «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια», αλλά και σταυρούς, οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την αντικατάσταση του τραγουδιού από άλλο, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή.

El Diablo: Διαμαρτυρία με σταυρούς και εικόνες έξω από το ΡΙΚ για το κυπριακό τραγούδι της Eurovision Facebook Twitter
EPA

Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων. Μετά την διαμαρτυρία, οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου αναφέρει πως «το συγκεκριμένο τραγούδι «El diablo» αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Alpha Κύπρου

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM