Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Κύπρο για το «El Diablo» το κομμάτι που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.


Για το θέμα πήρε θέση και η κυβέρνηση μετά από κάλεσμα της Εκκλησίας της Κύπρου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει πως το θέμα «δεν είναι πολιτικό». 


Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, χριστιανικοί κύκλοι, εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη συλλογή υπογραφών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ενώ άγνωστοι απείλησαν πως θα βάλουν φωτιά στο ΡΙΚ. Το κυπριακό κανάλι προχώρησε σε διευκρινήσεις για τους στίχους του κομματιού, ωστόσο η κίνησή του δεν κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα καθώς ένας άνδρας εισέβαλε στο κτίριο για να διαμαρτυρηθεί. Για το θέμα πήρε θέση και ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. «Οι περισσότεροι των Ευρωπαίων σήμερα κυβερνούν με εωσφορικές, δαιμονικές δυνάμεις. Πρώτα υποτάχθηκαν εκείνοι σε σατανολατρείες και μυστικές τελετές και τώρα, θέλουν να μας υποτάξουν ύπουλα – ύπουλα και εμάς και να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ότι είναι κάτι καλό και να τον αγαπήσουμε και αυτόν», δήλωσε μεταξύ άλλων.  

 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου πήρε επίσημη θέση κατά της συγκεκριμένης εκπροσώπησης, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τη συμμετοχή του κομματιού. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «πρόκειται ουσιαστικά για την εξύμνηση μιας μοιρολατρικής υποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου».

 

«Το θέμα δεν είναι πολιτικό, το θέμα είναι καθαρά καλλιτεχνικό για έναν μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού. Η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη, η τέχνη πρέπει να τέρπει τον κόσμο, να τον ευχαριστεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι ένας μουσικός διαγωνισμός, να μην δίνουμε διαστάσεις που δεν χρειάζονται», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr