Κορωνοϊός - Εκτόξευση κρουσμάτων στην Ευρώπη: Πάνω από 50 εκατ. μολύνσεις, σχεδόν 1,3 εκατ. νεκροί

Εκτόξευση των κρουσμάτων στην Ευρώπη: Ξεπέρασαν τις 50 εκατ. οι μολύνσεις, σχεδόν 1,3 εκατ. νεκροί Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Μία αρνητική πρωτιά για την Ευρώπη, καθώς έγινε η πρώτη περιφέρεια του κόσμου όπου μέχρι χθες, Δευτέρα, είχε ξεπεραστεί το όριο των 50 εκατομμυρίων μολύνσεων από το νέο κορωνοϊό.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καθώς η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του SARS-CoV-2 πυροδοτεί αυξήσεις-ρεκόρ των κρουσμάτων σε αρκετά κράτη της.

Στην περιφέρεια της Γηραιάς Ηπείρου επιβεβαιώνονται πλέον ένα εκατομμύριο κρούσματα κάθε περίπου οκτώ ημέρες.

Η περιφέρεια θρηνεί σχεδόν 1,3 εκατομμύριο νεκρούς εξαιτίας της covid-19 αφότου εκδηλώθηκε σε αυτήν η πανδημία.

Η παραλλαγή Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική από την αρχική εκδοχή του ιού, έχει εντοπιστεί ως αυτό το στάδιο σε περίπου 100 χώρες και πλέον χαρακτηρίζεται η κυρίαρχη μεταξύ των μορφών του που συνεχίζουν να εξαπλώνονται.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κλυδωνίζονται (–2% χθες Δευτέρα) καθώς επενδυτές ανησυχούν πως η παραλλαγή Δέλτα ενδέχεται να επιβραδύνει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ευρώπη παραμένει μία από τις περιφέρειες του κόσμου που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία. Μέχρι σήμερα καταγράφει πάνω από το ένα στα τέσσερα από το σύνολο των κρουσμάτων (το 27%) και κάπου τον έναν στους τρεις θανάτους (το 31%).

Πέρασαν 194 ημέρες προτού η περιφέρεια να φθάσει από τα 25 στα 50 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα· ωσότου το σύνολο των μολύνσεων να φθάσει τα πρώτα 25 εκατομμύρια πέρασαν 350 ημέρες, κατά την ανάλυση των δεδομένων από το Reuters.

Η Ρωσία, η χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειας που δοκιμάζει το πιο βαρύ «χτύπημα», πλησιάζει το όριο των 6 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε χθες Δευτέρα τέλος στα μέτρα που εφάρμοζε επί έναν χρόνο και πλέον, αλλά στη λεγόμενη «Ημέρα Ελευθερίας» έριξαν βαριά σκιά η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και οι δυσοίωνες προβλέψεις των τελευταίων ημερών.

Άλλες χώρες απεναντίας κλιμακώνουν τα περιοριστικά μέτρα μπροστά στην πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM