«Εκστρατεία λάσπης»: Η «αντεπίθεση» της Σακίρα στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή

«Εκστρατεία λάσπης»: Η «αντεπίθεση» της Σακίρα στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή Facebook Twitter
0

Η Σακίρα, κατά πληροφορίες, κατηγορεί τις ισπανικές Αρχές που τη μήνυσαν για φοροδιαφυγή για «εκστρατεία λάσπης» σε βάρος της. 

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια ισχυρίζεται, κατά πληροφορίες που επικαλείται το TMZ, πως «παραβίασαν το δικαίωμά της στην ιδιωτικότητα» με τον τόσο δημόσιο χειρισμό της υπόθεσης και την κατάρριψη του τεκμηρίου της αθωότητας. 

Η νομική ομάδα της καλλιτέχνιδος φαίνεται πως έχει καθορίσει τους λόγους που δεν είναι ένοχη για την κατηγορία, ισχυριζόμενη πως δεν διέμενε μόνιμα στην Ισπανία κατά την περίοδο που έχει τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας. 

Ο ισπανικός νόμος ορίζει πως ένας ξένος πολίτης πρέπει να πληρώσει φόρους στο κράτος σε περίπτωση που διαμένει 183 μέρες και άνω τον χρόνο στη χώρα. 

Τον Σεπτέμβριο, δικαστής αποφάσισε να πάει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Η Σακίρα θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή ύψους 13,9 εκατομμυρίων μεταξύ 2012 και 2014.  Εάν βρεθεί κριθεί ένοχη, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με 8ετή ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 24 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, η ίδια επιμένει ότι δεν διέμενε μόνιμα στη χώρα το διάστημα αυτό και ότι πλήρωσε 10.141.075 εκατ. σε φόρους στις ΗΠΑ. 

Οι Αρχές αναφέρουν, όμως, ότι το 2015 είχε δηλώνει φορολογικός κάτοικος της Ισπανίας, μετά την εγκατάστασή της στη χώρα με τον τότε σύντροφό της, τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ. Οι δυό τους ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον περασμένο Ιούνιο, μετά από μία δεκαετία κοινής πορείας. 

Με πληροφορίες από Page Six

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM