«Εκστρατεία λάσπης»: Η «αντεπίθεση» της Σακίρα στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή

«Εκστρατεία λάσπης»: Η «αντεπίθεση» της Σακίρα στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή Facebook Twitter
0

Η Σακίρα, κατά πληροφορίες, κατηγορεί τις ισπανικές Αρχές που τη μήνυσαν για φοροδιαφυγή για «εκστρατεία λάσπης» σε βάρος της. 

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια ισχυρίζεται, κατά πληροφορίες που επικαλείται το TMZ, πως «παραβίασαν το δικαίωμά της στην ιδιωτικότητα» με τον τόσο δημόσιο χειρισμό της υπόθεσης και την κατάρριψη του τεκμηρίου της αθωότητας. 

Η νομική ομάδα της καλλιτέχνιδος φαίνεται πως έχει καθορίσει τους λόγους που δεν είναι ένοχη για την κατηγορία, ισχυριζόμενη πως δεν διέμενε μόνιμα στην Ισπανία κατά την περίοδο που έχει τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας. 

Ο ισπανικός νόμος ορίζει πως ένας ξένος πολίτης πρέπει να πληρώσει φόρους στο κράτος σε περίπτωση που διαμένει 183 μέρες και άνω τον χρόνο στη χώρα. 

Τον Σεπτέμβριο, δικαστής αποφάσισε να πάει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Η Σακίρα θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή ύψους 13,9 εκατομμυρίων μεταξύ 2012 και 2014.  Εάν βρεθεί κριθεί ένοχη, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με 8ετή ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 24 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, η ίδια επιμένει ότι δεν διέμενε μόνιμα στη χώρα το διάστημα αυτό και ότι πλήρωσε 10.141.075 εκατ. σε φόρους στις ΗΠΑ. 

Οι Αρχές αναφέρουν, όμως, ότι το 2015 είχε δηλώνει φορολογικός κάτοικος της Ισπανίας, μετά την εγκατάστασή της στη χώρα με τον τότε σύντροφό της, τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ. Οι δυό τους ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον περασμένο Ιούνιο, μετά από μία δεκαετία κοινής πορείας. 

Με πληροφορίες από Page Six

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM