Εκλογές στις ΗΠΑ: Μπάιντεν και Τραμπ ξεκινούν την τελική μάχη για τη Τζόρτζια

Εκλογές στις ΗΠΑ: Μπάιντεν και Τραμπ ξεκινούν την τελική μάχη για τη Τζόρτζια Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία στην κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια το Σάββατο, σε αυτό που ουσιαστικά θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των προεδρικών εκλογών του 2024.

Και οι δύο υποψήφιοι, Μπάιντεν και Τραμπ, κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία εδώ και εβδομάδες, αλλά το Σάββατο θα είναι η πρώτη φορά που φέτος θα βρίσκονται και οι δύο στο ίδιο πεδίο μάχης την ίδια στιγμή, δίνοντας μια πρόγευση για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Μπορεί να μην υπάρχει πιο σκληρή πολιτεία από την Τζόρτζια στις γενικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, οι οποία κερδήθηκε από τον Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 και ήταν κεντρικής σημασίας για τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ ότι ήταν θύμα εκτεταμένης εκλογικής νοθείας. Αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις στην πολιτεία για τις προσπάθειές του να παρέμβει στην καταμέτρηση των ψήφων εκεί.

Ο Τραμπ αναμένεται να κερδίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του την Τρίτη, όταν η Τζόρτζια, μαζί με τη Χαβάη, το Μισισιπή και την πολιτεία της Ουάσιγκτον θα διεξαγάγουν εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Πρόγευση για τις προεδρικές εκλογές: Ο Μπάιντεν και το Ισραήλ

Την Πέμπτη, ο Μπάιντεν εκφώνησε μια ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης φορτωμένη με επικρίσεις στον Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι απειλεί τη δημοκρατία, υποκλίνεται στη Ρωσία και βυθίζει τη δικομματική μεταρρύθμιση της μετανάστευσης. 

 

Ο πρόεδρος, ωστόσο, συνεχίζει να φέρνει αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς για τη σταθερή υποστήριξή του στο Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα, δυσαρέσκεια που θα μπορούσε να εκδηλωθεί στην ψηφοφορία στη Τζόρτζια την Τρίτη.

Ένας συνασπισμός πολυθρησκειών και πολυφυλετικών ομάδων στη Τζόρτζια ξεκίνησε μια εκστρατεία καλώντας τους ψηφοφόρους να αφήσουν λευκά τα ψηφοδέλτιά τους αντί να ψηφίσουν υπέρ του Μπάιντεν την Τρίτη, με την ελπίδα να στείλουν μήνυμα στον Λευκό Οίκο να επανεξετάσει την υποστήριξή του στο Ισραήλ.

«Ο Μπάιντεν δεν μπορεί να κερδίσει ξανά (την Τζόρτζια) εάν νέοι ψηφοφόροι, μαύροι ψηφοφόροι, μουσουλμάνοι ψηφοφόροι, αραβοαμερικανοί ψηφοφόροι, Εβραίοι ψηφοφόροι και άλλοι που τον υποστήριξαν την προηγούμενη φορά αποφασίσουν να μείνουν σπίτι ή αποφασίσουν να ψηφίσουν υποψήφιο τρίτου κόμματος», είπε εκπρόσωπος του Συνασπισμού Listen to Georgia.

Πορεία σύγκρουσης για Μπάιντεν και Τραμπ

Ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου στη Ρώμη της Τζόρτζια, ένα συντηρητικό προπύργιο στην πολιτεία που βρίσκεται στην περιοχή της αντιπροσώπου των ΗΠΑ Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

 

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει βραδινή εκδήλωση στην περιοχή της Ατλάντα. Τα προάστια της πόλης, τα οποία αναπτύσσονται και διαφοροποιούνται γρήγορα, θεωρούνται το κλειδί για τις δημοκρατικές ελπίδες στο κράτος.

Ανώτεροι Δημοκρατικοί και αξιωματούχοι της εκστρατείας του Μπάιντεν ανησυχούν ότι η πολιτεία που το 2020 κέρδισε δύσκολα, κινδυνεύει να ξεφύγει από τα χέρια τους το 2024, καθώς η δυσαρέσκεια των μαύρων ψηφοφόρων απειλεί να καταστείλει τη συμμετοχή. Ο Μπάιντεν ξεπέρασε τον Τραμπ στη Τζόρτζια κατά μόλις 0,23% το 2020.

Με πληροφορίες Reuters

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM