Εκλογές στην Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα- Στο 85,14% η συμμετοχή

Εκλογές Τουρκία: Σύγχυση με τα αποτελέσματα-Τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν παρά την απαγόρευση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν προκαταρκτικά εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του πρακτορείου Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στο 59,47%, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 34,79%, ενώ μετέδωσε επίσης πως η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε στο 85,14%, στις 4.30 το απόγευμα, μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες.

Το HaberTurk μεταδίδει πως με το 9,1% των ψήφων καταμετρημένο, στις προεδρικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 59,47% των ψήφων, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου το 34,79%.

Το TRT Haber μεταδίδει πως με βάση πολύ αρχικά αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 49,84% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 45,72%

Το Halk TV, με το 1,1% των ψήφων καταμετρημένο, δίνει στον Ερντογάν 49.84%, και στον Κιλιτσντάρογλου 45,72%. Με βάση αυτό τον μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων, στις κοινοβουλευτικές εκλογές το HALK TV δίνει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν ποσοστό 32.7% και στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου 34,82%.

Κιλιτσντάρογλου: «Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έστειλε μήνυμα στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της διαδικασίας να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τις κάλπες και να μην τις εγκαταλείψουν.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στους ήρωες της δημοκρατίας μας. Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει, μέχρι να παραδοθεί η τελευταία υπογεγραμμένη έκθεση της κάλπης. Η πλήρης και σωστή εκδήλωση της βούλησης του λαού εξαρτάται από την αποφασιστικότητά σας. Θα δείτε πως θα αξίζει η κούρασή σας», είπε.

Την ίδια στιγμή, στελέχη του CHP στην Κωνσταντινούπολη όπως Μαχμούτ Τανάλ κατηγόρησαν το πρακτορείο Anadolu. «Το πρακτορείο Anadolu χειραγωγεί τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του Ερντογάν και του AKP, ως συνήθως! Σε πρώτο στάδιο, προσπαθεί να αποθαρρύνει δείχνοντας υψηλό ποσοστό ψήφου στον Ερντογάν και του AKP. Ας περιμένουν υπομονετικά στην κάλπη όλοι όσοι θέλουν δημοκρατία. Όλοι γνωρίζουμε την αμφιλεγόμενη κατάσταση του Anadolu Agency στις προηγούμενες εκλογές. Μην σας ξεγελάει το Anadolu Agency, μόλις ξεκινήσαμε!», είπε. 

Αλλά και ο αντιπρόεδρος του CHP και εκπρόσωπος του κόμματος Φαϊκ Οζντράκ είπε πως «το πρακτορείο Anadolu Agency κάνει για τελευταία φορά τους παραδοσιακούς χειρισμούς του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που λάβαμε, ο πίνακας είναι θετικός»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM