Εκλογές στην Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα- Στο 85,14% η συμμετοχή

Εκλογές Τουρκία: Σύγχυση με τα αποτελέσματα-Τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν παρά την απαγόρευση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν προκαταρκτικά εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του πρακτορείου Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στο 59,47%, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 34,79%, ενώ μετέδωσε επίσης πως η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε στο 85,14%, στις 4.30 το απόγευμα, μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες.

Το HaberTurk μεταδίδει πως με το 9,1% των ψήφων καταμετρημένο, στις προεδρικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 59,47% των ψήφων, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου το 34,79%.

Το TRT Haber μεταδίδει πως με βάση πολύ αρχικά αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 49,84% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 45,72%

Το Halk TV, με το 1,1% των ψήφων καταμετρημένο, δίνει στον Ερντογάν 49.84%, και στον Κιλιτσντάρογλου 45,72%. Με βάση αυτό τον μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων, στις κοινοβουλευτικές εκλογές το HALK TV δίνει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν ποσοστό 32.7% και στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου 34,82%.

Κιλιτσντάρογλου: «Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έστειλε μήνυμα στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της διαδικασίας να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τις κάλπες και να μην τις εγκαταλείψουν.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στους ήρωες της δημοκρατίας μας. Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει, μέχρι να παραδοθεί η τελευταία υπογεγραμμένη έκθεση της κάλπης. Η πλήρης και σωστή εκδήλωση της βούλησης του λαού εξαρτάται από την αποφασιστικότητά σας. Θα δείτε πως θα αξίζει η κούρασή σας», είπε.

Την ίδια στιγμή, στελέχη του CHP στην Κωνσταντινούπολη όπως Μαχμούτ Τανάλ κατηγόρησαν το πρακτορείο Anadolu. «Το πρακτορείο Anadolu χειραγωγεί τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του Ερντογάν και του AKP, ως συνήθως! Σε πρώτο στάδιο, προσπαθεί να αποθαρρύνει δείχνοντας υψηλό ποσοστό ψήφου στον Ερντογάν και του AKP. Ας περιμένουν υπομονετικά στην κάλπη όλοι όσοι θέλουν δημοκρατία. Όλοι γνωρίζουμε την αμφιλεγόμενη κατάσταση του Anadolu Agency στις προηγούμενες εκλογές. Μην σας ξεγελάει το Anadolu Agency, μόλις ξεκινήσαμε!», είπε. 

Αλλά και ο αντιπρόεδρος του CHP και εκπρόσωπος του κόμματος Φαϊκ Οζντράκ είπε πως «το πρακτορείο Anadolu Agency κάνει για τελευταία φορά τους παραδοσιακούς χειρισμούς του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που λάβαμε, ο πίνακας είναι θετικός»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Γιατί CIA και άλλοι δεν το πίστεψαν ποτέ

Διεθνή / Τουρκία: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν 8 χρόνια μετά - Γιατί η CIA δεν το πίστεψε ποτέ

Από το 2016 συνολικά 705.172 Τούρκοι κρατήθηκαν ή συνελήφθησαν - Το πραξικόπημα έδωσε στον Ερντογάν όσα χρειαζόταν για να εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία του και άλλαξε την Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ