ΑΘΗΝΑ

Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογου: Απατεώνας ο Ερντογάν - Μηνύσεις για «προπαγανδιστικά βίντεο»

Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογου: Αποκαλεί «απατεώνα» τον Ερντογάν - Υποβάλλει μηνύσεις για βίντεο προπαγάνδας Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε «απατεώνα» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να υποβάλλει μηνύσεις σχετικά με βίντεο που τα χαρακτηρίζει προπαγανδιστικά.

Συγκεκριμένα, δικηγόρος του υποψήφιου της συμμαχίας της τουρκικής αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές, κατέθεσε μηνύσεις για προπαγανδιστικό βίντεο που αφήνει να εννοηθεί πως ο εντολέας του έχει σχέσεις με το εκτός νόμου ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική», δήλωσε ο ίδιος χθες Τρίτη στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Καταθέσαμε εκατοντάδες μηνύσεις στην εισαγγελία της Άγκυρας για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή προσωπικότητας και παραπληροφόρηση», τόνισε τηλεφωνικά ο Τζελάλ Τσελίκ, ο δικηγόρος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η αντιπολίτευση αξιώνει όσοι δημιούργησαν και διέσπειραν «αυτά τα ψέματα» μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να λογοδοτήσουν, πρόσθεσε ο Τζελάλ Τσελίκ, επιρρίπτοντας ευθύνες στο περιβάλλον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους χαρακτηρίζεται φαβορί της αναμέτρησης με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης.

Κατά τη διάρκεια πολλών προεκλογικών ομιλιών του Ερντογάν, έχει προβληθεί βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και κατόπιν, μεταξύ άλλων, μέλος του PKK που άδει το τραγούδι της εκστρατείας του CHP.

Ακόμα κι αν πρόκειται για «μοντάζ», υπάρχουν βίντεο που δείχνουν πως το PKK υποστηρίζει τον αντίπαλό του, υποστήριξε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το βράδυ προχθές Δευτέρα, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη ή να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ο Ερντογάν «ομολόγησε» τη «συκοφαντία» του, ήταν η αντίδραση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χθες Τρίτη στην επαρχία Χατάι. Χαρακτήρισε τον αντίπαλό του «απατεώνα».

«Δεν είναι μοντάζ, είναι αλήθεια», αντέτεινε ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν, μέσω Twitter.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίζεται πως η υποστήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στον Κιλιτσντάρογλου δείχνει πως τάσσεται υπέρ του το PKK. Ο Ερντογάν και ακροδεξιοί εθνικιστές σύμμαχοί του χαρακτηρίζουν το HDP τον πολιτικό βραχίονα του PKK· το κόμμα απειλείται να τεθεί εκτός νόμου εξαιτίας της κατηγορίας. Παρότι το ίδιο το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών διαψεύδει εδώ και χρόνια πως έχει οποιαδήποτε σχέση με το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Διεθνή
0

ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM