«Έκλεισε» η συνάντηση κορυφής Τραμπ - Πούτιν

«Έκλεισε» η συνάντηση κορυφής Τραμπ - Πούτιν Facebook Twitter
0

Μόσχα και Ουάσινγκτον συμφώνησαν για τη συνάντηση κορυφής των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ. 

Όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, η συνάντηση θα διαρκέσει μερικές ώρες, ενώ μετά το τέλος της θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου. Η μέρα και η χώρα όπου θα διεξαχθεί θα ανακοινωθούν αύριο, 28 Ιουνίου.

«Αυτή η συνάντηση κορυφής θα διαρκέσει ασφαλώς μερικές ώρες», δήλωσε ο Ουσακόφ και συμπλήρωσε: «Ασφαλώς οι πρόεδροι θα συναντηθούν το μεσημέρι. Αναμφισβήτητα θα είναι μια συζήτηση τετ-α-τετ, επίσης προβλέπεται να υπάρξει ασφαλώς κάποια εκδήλωση στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου, το πιθανότερο ένα πρόγευμα εργασίας και μια κοινή συνέντευξη Τύπου».

Επισημαίνεται ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ μετά το τέλος της συνάντησης θα προβούν σε κοινή δήλωση για τα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. 

Ο Ουσακόφ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

Στη συνάντηση, είπε ο Ουσακόφ, «συζητήθηκε ότι οι πρόεδροι μπορούν να συμφωνήσουν να προβούν σε κοινή δήλωση, η οποία θα σκιαγραφήσει τα περαιτέρω βήματα των δύο μερών στο πλαίσιο της βελτίωσης των διμερών σχέσεων, των κοινών δράσεων στη διεθνή σκηνή και στο πλαίσιο των εγγυήσεων της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας».

«Πριν από τη συνάντηση (με τον Πούτιν) υπήρξαν κλειστές επαφές, κατά την πορεία των οποίων συμφωνήθηκαν οι παράμετροι και οι δυνατότητες μιας τέτοιας συνάντησης (του Ρώσου και Αμερικανού προέδρου)», δήλωσε ο Ουσακόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο «επελέγη μια βολική τοποθεσία και για μας και για την αμερικανική πλευρά». «Είναι μια τρίτη χώρα» διευκρίνισε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου.

Ο Ουσακόφ επισήμανε επίσης ότι σχεδιάζει σήμερα, Τετάρτη, να συζητήσει ο ίδιος με τον Μπόλτον λεπτομέρειες της επικείμενης συνάντησης κορυφής. «Σήμερα θα συναντηθώ με τον Μπόλτον και θα καταλήξουμε συγκεκριμένα πώς θα τα οργανώσουμε καλύτερα (τις λεπτομέρειες της συνάντησης κορυφής-σ.σ)», δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνάντηση κορυφής των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα είναι το κύριο διεθνές γεγονός του καλοκαιριού.

«Η συνάντηση αυτή σχεδιαζόταν εδώ και καιρό, έχει τεράστια σημασία και για τη Ρωσία και για την Αμερική σε διμερές επίπεδο. Όμως έχει και τεράστια σημασία και για όλη την διεθνή κατάσταση. Νομίζω ότι θα είναι το κύριο γεγονός αυτού του καλοκαιριού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα Πούτιν προς τον Τραμπ
 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Τζον Μπόλτον διαβίβασε προφορικό μήνυμα προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος μας μετέφερε στον Τζον Μπόλτον μερικές σκέψεις του, για να διαβιβασθούν αποκλειστικά στον Τραμπ. Η συζήτηση είχε τον χαρακτήρα συνομιλιών και τίποτε δεν διαβιβάστηκε γραπτώς» υπογράμμισε ο Ουσακόφ μετά το τέλος της επίσκεψης του Τζον Μπόλτον στο Κρεμλίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM