Έκκληση για ενότητα και διάλογο στην Καταλονία από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Έκκληση για ενότητα και διάλογο στην Καταλονία από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Facebook Twitter
0

Έκκληση για «ενότητα και διάλογο» και «με αμοιβαίο σεβασμό», απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης που έγινε στην ολομέλεια του Στρασβούργου για την Καταλονία.


«Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη δημοκρατία ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, είναι να δουλεύουμε μαζί, αρμονικά και ενωμένοι» δήλωσε ο κ. Ταγιάνι, συνοψίζοντας τις απόψεις που παρουσίασε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στη συζήτηση για την Καταλονία.


«Κανείς δεν παίρνει ελαφρά τα γεγονότα της Κυριακής. Ωστόσο οι μονομερείς αποφάσεις, περιλαμβανομένων των διακηρύξεων ανεξαρτησίας από ένα κυρίαρχο κράτος είναι αντίθετα προς την ευρωπαϊκή έννομη τάξη και οδηγούν στην πρόκληση επικίνδυνων διχασμών», προσέθεσε.


Από αυτό εδώ το κοινοβούλιο, είπε καταλήγοντας, «απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία και εις βάθος συζήτηση που θα ενθαρρύνει τον διάλογο στην Ισπανία, με παράλληλο σεβασμό στο συνταγματικό πλαίσιο, περιλαμβανομένου του Καθεστώτος Αυτονομίας της Καταλονίας και ο οποίος θα επαναφέρει την πολιτική στους θεσμούς».


Ο κ. Ταγιάνι ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον θεματοφύλακα των Συνθηκών, όπως είπε, για την καθαρή θέση που εξέφρασε στο Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM