Εκατόμβη νεκρών στο Ιράν- Η στιγμή των εκρήξεων κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί

Εκατόμβη νεκρών στο Ιράν- Η στιγμή των εκρήξεων κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 103 είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κοιμητήριο της πόλης Κερμάν στο Ιράν.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν μετάδωσε πριν από λίγο πως τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο κοιμητήριο, όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί στην 4η επέτειο της δολοφονίας του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης. Οι τραυματίες ανέρχονται σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό στους 170.

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, σε ηλικία 62 ετών, κατά τη διάρκεια επίθεσης με αμερικανικό drone στο Ιράκ. Ήταν πρόσωπο-κλειδί του ιρανικού καθεστώτος και από τα πιο δημοφιλή δημόσια πρόσωπα στη χώρα.

Οι ιρανικές αρχές κάνουν λόγο για επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο drone των ΗΠΑ. Το ημιεπίσημο δίκτυο Nournews ανέφερε ότι «εξερράγησαν πολλά γκαζάκια στον δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση».

Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες εκεί, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμανί. Το πρακτορείο ειδήσεων SNN, από την πλευρά του, ​​ανέφερε ότι ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο των εκρήξεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM