Έκανε μήνυση σε McDonald's και Wendy's γιατί τα μπέργκερ δείχνουν μεγαλύτερα στην διαφήμιση

Έκανε μήνυση σε McDonald's και Wendy's γιατί τα μπέργκερ του φαίνονταν μεγαλύτερα στην διαφήμιση Facebook Twitter
0

Ένας άντρας στη Νέα Υόρκη διαμαρτύρεται για «παραπλανητικές διαφημίσεις» των McDonald's και Wendy's, επειδή «κάνουν τα μπέργκερ να φαίνονται πολύ μεγαλύτερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα».

Σε ομαδική αγωγή, κατηγορεί τις αλυσίδες φαστ φουντ για αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές, ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων για τον ίδιο και άλλους πελάτες που εξαπατήθηκαν.

Τα αντίπαλα Burger King ήρθαν αντιμέτωπα με παρόμοια αγωγή στην Φλόριντα τον Μάρτιο, από τις ίδιες νομικές εταιρίες που εκπροσωπούν τον Justin Chimienti.

Αν και η σχετική δίκη των Burger King εκκρεμεί ακόμη, μια τροποποιημένη αγωγή δείχνει ότι έκτοτε έχουν υπογράψει περισσότεροι δυσαρεστημένοι πελάτες.

Οι διαφημίσεις των εταιρειών είναι «άδικες και βλάπτουν οικονομικά τους καταναλωτές, καθώς λαμβάνουν τρόφιμα πολύ χαμηλότερης ποιότητας από αυτά που υπόσχονται», αναφέρει η αγωγή.

«Οι ενέργειες είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές τώρα που πληθωρισμός, τρόφιμα και τιμές κρέατος είναι στα ύψη και πολλοί καταναλωτές, ιδιαίτερα εκείνοι με χαμηλότερο εισόδημα, δυσκολεύονται οικονομικά», προσθέτουν οι καταγγέλλοντες.

Η αγωγή εναντίον των McDonald's και Wendy's αναφέρει ότι τα χάμπουργκερ στο μάρκετινγκ είναι τουλάχιστον 15% μεγαλύτερα από ό,τι στην πραγματική ζωή, ενώ περιλαμβάνει επίσης ορισμένες από τις αντιδράσεις στα social media που εγκαλούν τις εταιρείες για ασυνέπεια.

«Δείχνει λίγο θλιβερό... όχι σαν την εικόνα», σχολίασε χρήστης του YouTube, που επικαλείται η αγωγή, για το Wendy's Bourbon Bacon Cheeseburger.

«Θα είναι μικρό μπέργκερ, παιδιά. Απλώς σας λέω ευθέως τι να περιμένετε για να μην απογοητευτείτε όπως εγώ», σημείωσε άλλος.

Ωστόσο, τέτοιου είδους σχόλια είναι απίθανο να αρκούν για να κερδηθεί η υπόθεση σε αμερικανικό δικαστήριο, σύμφωνα με τον Mark Bartholomew, καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη.

Όπως εξήγησε, ένα δικαστήριο θα αναζητήσει αποδείξεις ότι οι πελάτες στην πραγματικότητα εξαπατήθηκαν και ότι οι διαφημίσεις επηρέασαν τις αγοραστικές αποφάσεις.

«Είναι μια δύσκολη μάχη», είπε, σημειώνοντας ότι οι εταιρείες φαστ φουντ θα μπορούσαν πιθανότατα να υποστηρίξουν ότι το κοινό αναμένει κάποια υπερβολή σε μια καμπάνια μάρκετινγκ. «Υποθέτω ότι αυτό που πραγματικά θέλουν είναι διακανονισμός και δεν θα πάνε ποτέ σε κανονική δίκη».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη της Χαμάς – Τι σημαίνει για τους ομήρους

Διεθνή / Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη της Χαμάς – Τι σημαίνει για τους ομήρους

Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει επίσημα τα σεξουαλικά εγκλήματα της Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023 - Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη, ενώ επιζώντες αποκαλύπτουν σοκαριστικές μαρτυρίες βιασμών και βασανιστηρίων
LIFO NEWSROOM
Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Διεθνή / Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Η Τσεχία εγκρίνει την αγορά 44 αρμάτων Leopard 2A8 από τη Γερμανία αξίας 1,4 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον στρατό της και προετοιμάζοντας την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού μετά την κρίση στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Διεθνή / Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Ο Φρανσουά Μπαϊρού αναμένεται να χάσει την πρωθυπουργία, αλλά η τελευταία του μάχη για το Ελιζέ και η στρατηγική του κατά του χρέους μπορεί να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα της Γαλλίας το 2027
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Διεθνή / Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Μόνο ένας στους τέσσερις Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ είναι μαχητής, ενώ οι υπόλοιποι είναι αθώοι πολίτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, παιδιά και ασθενείς
LIFO NEWSROOM