Εισβολή ενόπλων σε τηλεοπτικό σταθμό του Αφγανιστάν - Έξι νεκροί

Εισβολή ενόπλων σε τηλεοπτικό σταθμό του Αφγανιστάν - Έξι νεκροί Facebook Twitter
0

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο της Ραδιοτηλεόρασης του Αφγανιστάν (RTA) στο κέντρο της Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσας της ασταθούς επαρχίας Νανγκαρχάρ όπου έχουν την έδρα τους πολλοί εξεγερμένοι. 

Η επίθεση αποδίδεται από τις αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε στα αραβικά από την υπηρεσία προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq, το ΙΚ ανέφερε ότι «σκότωσε τριάντα αποστάτες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και των μμε στη διάρκεια μιας επιχείρησης διείσδυσης στην Τζαλαλαμπάντ».

Όμως για τον επαρχιακό κυβερνήτη Γκιουλάμπ Μανγκάρ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: «Το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) είναι υπεύθυνο για την επίθεση αυτή», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Είναι γιατί τους είχαμε σπάσει τη ραχοκοκαλιά κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις μας στη Νανγκαρχάρ, θέλουν να δείξουν με αυτή την επίθεση ότι εξακολουθούν να είναι για τα καλά εκεί», εκτίμησε.

Η επίθεση που διήρκησε περισσότερες από τέσσερις ώρες προτού σκοτωθεί και ο τελευταίος από τους τέσσερις επιτιθέμενους, προκάλεσε επίσης 17 τραυματισμούς.

Τέσσερις άμαχοι περιλαμβάνονται στους νεκρούς καθώς και δύο μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη αυτής της επαρχίας που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

«Οι επιτιθέμενοι ήταν τέσσερις, ο ένας ανατινάχθηκε στην είσοδο της RTA σκοτώνοντας έναν φρουρό. Οι άλλοι τρεις εισήλθαν στο κτίριο όπου οι δυνάμεις ασφαλείας μας τους καταδίωξαν. Οι μάχες διήρκεσαν τέσσερις ώρες, οι δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν μέριμνα να μην προκαλέσουν πολλές ζημιές», εξήγησε ο κυβερνήτης.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, στεγάζει πολλούς εξεγερμένους μαχητές Ταλιμπάν, οι οποίοι εξαπέλυσαν στα τέλη Απριλίου την εαρινή επίθεσή τους, καθώς και βάσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που έχει κάνει την περιοχή αυτή προπύργιό της στο Αφγανιστάν.

Πολλές επιχειρήσεις με στόχο τον εκτοπισμό του ΙΚ έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες από αφγανικά στρατεύματα με την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων που έχασαν τρεις άνδρες τους στις μάχες αυτές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ