«Είσαι καλό κορίτσι; Όχι, αν ντύνεσαι έτσι!»

0

Αν είσαι ντυμένη μέχρι το λαιμό, με το κεφάλι σκεπασμένο με μαντήλα, υπάρχει πρόβλημα. Είσαι μία θρησκόληπτη εμμονική που πρέπει να αλλάξει αντιλήψεις. Αν επιλέξεις ένα φόρεμα με σκίσιμο στο πλάι ή με βαθύ εξώπλατο είσαι κάποια που πηγαίνει γυρεύοντας. Μέση λύση δεν υπάρχει και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στα ρούχα, αλλά σε μια κοινωνία που επιμένει να υποδεικνύει στις γυναίκες τι μπορούν να φοράνε και τι όχι. Στο Κολέγιο του Στάντον και εν όψει του ετήσιου χορού των αποφοίτων, η σχολική διοίκηση είχε τη φαεινή ιδέα μίας καμπάνιας που θα αστυνομεύει το ντύσιμο των νεαρών κοριτσιών, εξηγώντας τους πότε είναι... καλά κορίτσια και με ποια ρούχα δηλώνουν το αντίθετο. Και φυσικά, οι αντιδράσεις σ' αυτή την καμπάνια ήταν τέτοιες, που οι εμπνευστές της αναγκάστηκαν να "κατεβάσουν" τα σχετικά πόστερ από το εσωτερικό του Κολεγίου και -προς ώρας, τουλάχιστον- να σταματήσουν την απολύτως σεξιστική ρητορική.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Ταξίδια / Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Σε περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια, στα τουριστικά λεωφορεία, ακόμα και στις selfies, και σε μια σειρά ακόμα μέτρων σε διάφορες περιοχές της έχει προχωρήσει η Ιταλία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον υπερτουρισμό.
THE LIFO TEAM
Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ