Είναι 5 ετών και ζυγίζει 5 κιλά - Η συγκλονιστική φωτογραφία δείχνει πώς είναι να πεθαίνεις από την πείνα

Είναι 5 ετών και ζυγίζει 5 κιλά - Η συγκλονιστική φωτογραφία δείχνει πώς είναι να πεθαίνεις από την πείνα Facebook Twitter
0

Καμιά φορά όσο συγκλονιστική και αν είναι η γραμμένη αλήθεια, χρειάζεται μια εικόνα για να αποτυπώσει την ωμή πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει και με τη φωτογραφία του 5χρονου Abdelrahman.

Στην συγκλονιστική αυτή φωτογραφία ο μικρός στηρίζεται στην αγκαλιά της μητέρας του.Το βάρος του είναι μόλις πέντε κιλά.

Η Nadia Nahari δεν μπορεί να κάνει πολλά για να εμποδίσει την κατάρρευση του γιου της που υποφέρει από υποσιτισμό.

Πόσο ακραία είναι η κατάσταση στη Υεμένη; Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά αυτή την εβδομάδα, 85.000 παιδιά σαν τον Abdelrahman, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, έχουν πεθάνει μέσα σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Save the Children η κατάσταση δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως και η αλήθεια ίσως είναι ακόμη πιο τρομακτική.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα ότι έως και 14 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη βρίσκονται στο κατώφλι του λιμού.

Ο Οργανισμός επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών για τον τερματισμό του τριετούς πολέμου, ο οποίος έχει προκαλέσει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση.

Η Υεμένη έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στον πόλεμο, που κλιμακώθηκε το 2015 όταν η υπό την Σαουδική Αραβία συμμαχία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του κινήματος των ανταρτών Χούτι, κάτι που οδήγησε τον πρόεδρο Μανσούρ Χάντι να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η αύξηση στις τιμές των τροφίμων και η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος ως αποτέλεσμα του εμφυλίου έχουν εκθέσει όλο και περισσότερες οικογένειες στον κίνδυνο της έλλειψης τροφίμων.

Η φιλανθρωπική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορεί τον αποκλεισμό για αυτό το φαινόμενο.

Υποστηρίζει ότι με βάση έρευνές της αν δεν αντιμετωπιστεί ο οξύς υποσιτισμός, περίπου το 20-30% των παιδιών θα πεθαίνουν κάθε χρόνο.

«Για κάθε παιδί που σκοτώνεται από βόμβες και σφαίρες, δεκάδες άλλα λιμοκτονούν μέχρι θανάτου και αυτό είναι πλήρως αποτρέψιμο», λέει ο διευθυντής της οργάνωσης στην Υεμένη Τάμερ Κιρόλος.

Φωτό: Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM