Είκοσι λεωφορεία με αμάχους από το ανατολικό Χαλέπι έφτασαν σε ανταρτοκρατούμενη πόλη

Είκοσι λεωφορεία με αμάχους από το ανατολικό Χαλέπι έφτασαν σε ανταρτοκρατούμενη πόλη Facebook Twitter
0

Μια οχηματοπομπή με λεωφορεία που μεταφέρουν ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από το ανατολικό Χαλέπι έφτασε στην ανταρτοκρατούμενη πόλη αλ Ρασιντίν νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε ένας αξιωματούχος των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Ο Άχμαντ αλ Ντμπις, επικεφαλής μιας μονάδας γιατρών και εθελοντών που συντονίζει την απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε ότι «σχεδόν 20 λεωφορεία που μετέφεραν ανθρώπους από το Χαλέπι έφτασαν νωρίς σήμερα Δευτέρα» στην περιοχή αυτή δυτικά της μητρόπολης.

 

«Υπάρχουν εδώ περίπου 1.200 με 1.300 άνθρωποι», πρόσθεσε.

 

Παράλληλα 500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια, τα οποία βρίσκονται στην επαρχία Ιντλίμπ και πολιορκούνται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Παραρητήριο.

 

Η απομάκρυνση των τραυματιών και άλλων αμάχων από τα δύο αυτά χωριά έχει τεθεί ως προϋπόθεση για την απομάκρυνση όσων παραμένουν παγιδευμένοι στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι.

 

Αργά χθες Κυριακή ο σύμβουλος ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Γιαν Έγκελαντ είχε δηλώσει ότι οι πρώτες απομακρύνσεις αμάχων από τα δύο χωριά θα γίνουν στη διάρκεια της νύχτας, όμως πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι χιλιάδες ακόμη περιμένουν για να αναχωρήσουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM