Εικόνες χάους στη Σουηδία: Συγκρούσεις με τραυματίες σε διαδηλώσεις κατά ακροδεξιού κόμματος

Συγκρούσεις με τραυματίες στη Σουηδία: Διαδηλώσεις κατά συγκεντρώσεων ακροδεξιού κόμματος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Stefan Jerrevang
0

Τεταμένο είναι το κλίμα σε πόλεις της Σουηδίας ύστερα από διαδηλώσεις κατά συγκεντρώσεων που έχει διοργανώσει το ακροδεξιό κόμμα Hard Line με επικεφαλής τον Rasmus Paludan.

Ο Paludan, που έχει διοργανώσει μία σειρά από διαδηλώσεις, υπόσχεται στους συμμετέχοντες την καύση του Κορανιού στις συγκεντρώσεις του.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν και οδήγησαν σε τραυματισμούς και συγκρούσεις - αντιδρώντων - με την αστυνομία.

Τρία άτομα χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα ύστερα από τον τραυματισμό τους από σφαίρες, που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί για εκφοβισμό. Αλλά, δεν εκφράζονται φόβοι για τις ζωές τους.

«Τρία άτομα φαίνεται ότι έχουν χτυπηθεί από εξοστρακισμούς και νοσηλεύονται. Και οι τρεις τραυματίες έχουν συλληφθεί υπό την υποψία παρανομιών» σημείωσε η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων των τελευταίων ημερών έχουν τραυματιστεί και αρκετοί αστυνομικοί, ενώ πολλά είναι τα οχήματα που έχουν πυρποληθεί. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM