«Είδαμε το πιο τεράστιο γκέι ουράνιο τόξο στην εκλογική μου περιφέρεια. Δεν μπορεί, είναι σημάδι!»

«Είδαμε το πιο τεράστιο γκέι ουράνιο τόξο στην εκλογική μου περιφέρεια. Δεν μπορεί, είναι σημάδι!» Facebook Twitter
1

Η Νέα Ζηλανδία με την ψήφιση του νόμου για τους γάμους μεταξύ ομοφύλων στις 17 Απριλίου, έγινε η 14η χώρα παγκοσμίως στην οποία επιτρέπονται οι γκέι γάμοι.

Την παράσταση στο κοινοβούλιο «έκλεψε» ο βουλευτής Μωρίς Γουίλιαμσον ο οποίος, όπως δημοσιεύει το 10percent.gr (στο άρθρο και μετάφραση του Λ. Καλοβυρνά) έδωσε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς λόγους, αποστομώνοντας τους πιο μισαλλόδοξους και ρατσιστές ψηφοφόρους.

Ο βουλευτής με  χιούμορ και καυστικό λόγο αντέκρουσε τις συνήθεις κατηγορίες και δικαιολογίες των ομοφοβικών: 

«Ένας καθολικός παπάς μου είπε ότι υποστήριζα μια αφύσικη πράξη. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να το λέει αυτός ένας άνθρωπος που πήρε όρκο αποχής από το σεξ για όλη του τη ζωή», είπε ο Γουίλιαμσον.

«Επίσης έλαβα μια επιστολή η οποία με προειδοποιούσε ότι θα καώ στην κόλαση στον αιώνα τον άπαντα. Πολύ μεγάλο σφάλμα αυτό, γιατί έχω πτυχίο φυσικής. Χρησιμοποίησα λοιπόν τον θερμοδυναμικό νόμο της φυσικής, συνυπολογίζοντας το βάρος του σώματός μου, την υγρασία του και ούτω καθεξής και υπέθεσα ότι οι κλίβανοι της Κόλασης θα είναι γύρω στους 5000 βαθμούς Κελσίου – οπότε θα καιγόμουν μόνο για 2,1 δευτερόλεπτα. Δε θα το έλεγα αιώνα τον άπαντα».

Ανταπαντώντας δε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αν επιτραπεί ο γκέι γάμος θα καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός, ο βουλευτής δήλωσε:

«Το μόνο που κάνουμε ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο είναι να επιτρέψουμε σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να αναγνωριστεί αυτή η αγάπη μέσω της πράξης του γάμου. Αυτό είναι το μόνο που κάνουμε. Δεν κηρύσσουμε πυρηνικό πόλεμο σε ξένο κράτος, δεν ξαμολάμε ένα θανατηφόρο ιό που θα αφανίσει τη γεωργία μας για πάντα. Απλώς επιτρέπουμε σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να παντρευτούν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι αντιτίθενται σε αυτό».

Ο βουλευτής πρόσθεσε: «Δίνω μια υπόσχεση σε όλους όσους αντιτίθενται σε αυτό το νομοσχέδιο. Σας εγγυώμαι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος, η έφηβη κόρη σας θα εξακολουθήσει να σας αντιμιλάει επειδή πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, το στεγαστικό σας δάνειο δε θα αυξηθεί, δε θα βγάλετε φλύκταινες, πανούκλα ή βατράχια στα γένια. Ο κόσμος θα συνεχίσει κανονικά».

Ο Γουίλιαμσον αναφέρθηκε επίσης σ' ένα από τα μηνύματα που έλαβε, το οποίο έγραφε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο ήταν η αιτία για την πρόσφατη ξηρασία.

«Αν με ακολουθείτε στο Τουίτερ, θα δείτε ότι στην εκλογική περιφέρεια της Πακουράνγκα έριχνε καρεκλοπόδαρα. Είδαμε το πιο τεράστιο γκέι ουράνιο τόξο στην εκλογική μου περιφέρεια. Δεν μπορεί, είναι σημάδι!»

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM