Ένα κουτάβι δέκα μηνών, με μία δεύτερη ουρά, στο κεφάλι του, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων στο Μιζούρι, και σύμφωνα με τους υπεύθυνους είναι καλά στην υγεία του. 

 

Το κουτάβι είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου, που ειδικεύεται στα ζώα με αναπηρίες, ονόμασαν το κουτάβι «Ναρβάλ». Το ναρβάλ είναι ένα θαλάσσιο θηλαστικό που ξεχωρίζει από τον μεγάλο ελικοειδή χαυλιόδοντά του και ζει στην Αρκτική. Το προσωπικό ανέφερε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αφαίρεσης της ουράς καθώς δεν προκαλεί πόνο στο ζώο, ενώ οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν σχόλια αναρίθμητων χρηστών βοήθησαν ώστε να γίνει γνωστό του έργο του οργανισμού. 

 

Η Rochelle Steffen, υπεύθυνη της οργάνωσης Mac's Mission, που ονομάστηκε έτσι χάρη σε ένα πιτ μπουλ που έσωσε πριν περίπου επτά χρόνια, ανέφερε στο BBC News ότι ο Ναρβάλ «δεν πονάει και παίζει με τις ώρες». Παράλληλα οι ακτινογραφίες έδειξαν πως η δεύτερη ουρά, που το μέγεθός της ανέρχεται στο 1/3 της κανονικής «δεν συνδέεται με κάτι». Η Steffen ανέφερε ότι ο μόνος λόγος που υπάρχει αυτή η ουρά είναι για να φαίνεται ο Ναρβάλ ως «το πιο κουλ κουτάβι». 

 

 

Ο Ναρβάλ δεν θα δοθεί για υιοθεσία ακόμα καθώς η οργάνωση περιμένει να μεγαλώσει ακόμη ώστε να αποδειχθεί ότι η ουρά δεν προξενεί προβλήματα. Η Steffen ανέφερε ότι ο Ναρβάλ είναι ένα από τα εκατοντάδες σκυλιά που εγκαταλείπονται στο αγροτικό Μισούρι. Στην οργάνωσή της καταλήγουν συνήθως ζώα με παραμορφώσεις και τραύματα που συνήθως θανατώνονται και, όπως λέει, «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να τους δοθεί μία ευκαιρία». «Τους δίνουμε αυτή την ευκαιρία», προσθέτει. 

 

Με πληροφορίες από BBC