ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Έγινε μοντέλο μετά την λεύκη αλλά πολλοί την χλευάζουν: «Με λένε αγελάδα και πως λευκαίνω το δέρμα μου»

Έγινε μοντέλο μετά την λεύκη αλλά πολλοί την χλευάζουν: «Με λένε αγελάδα και πως λευκαίνω το δέρμα μου» Facebook Twitter
0

Μια μαύρη γυναίκα με λεύκη μίλησε για τον χλευασμό που δέχεται στο ίντερνετ, μεταξύ άλλων από την κοινότητά της που την κατηγορεί ότι «λευκαίνει» το δέρμα της.

Η Iomikoe Johnson λατρεύει σήμερα την «μοναδική» της εμφάνιση, ωστόσο δεν ήταν πάντα έτσι, αφού κάποτε ήθελε μέχρι να αυτοκτονήσει όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με την δερματική πάθηση, στην ηλικία των 25 ετών. 

Και παρά την σημερινή επιτυχία της - με διάφορες ευκαιρίες στο μόντελινγκ και χιλιάδες followers στα social media- η 42χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών λέει ότι εξακολουθούν να της συμπεριφέρονται «σαν ζώο» καθώς την αποκαλούν από «σκύλο Δαλματίας» μέχρι «αγελάδα».

Έγινε μοντέλο μετά την λεύκη αλλά πολλοί την χλευάζουν: «Με λένε αγελάδα και πως λευκαίνω το δέρμα μου» Facebook Twitter

Η Iomikoe Johnson, της οποίας το σώμα καλύπτεται από λεύκη σε ποσοστό 70%, παραμένει ωστόσο αισιόδοξη: «Οι άνθρωποι με αυτή την πάθηση είναι οι πιο μοναδικοί στη γη. Δεν υπάρχει κανείς που να μας μοιάζει».

«Με τα χρόνια, έμαθα να αγαπώ και να αγκαλιάζω το δέρμα μου. Αλλά στην αρχή, είχα κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας καθώς ζούσα ως μαύρη για 25 χρόνια και μετά ξαφνικά το χρώμα του δέρματός μου άρχισε να αλλάζει. Σύμφωνα με τον δερματολόγο μου, το 70% του σώματός μου είναι λευκό. Έχω αποδεχτεί ότι μια μέρα, το δέρμα μου θα είναι εντελώς λευκό και δεν με πειράζει. Άλλοι έχουν πρόβλημα με αυτό», εξηγεί. 

@vitiligogoddess Black Women you are Beautiful no matter your Shade #fyp #foryou #foryoupage #28DaysOfEucerin #aquarius #confident #beauty #blackwomen #vitiligogoddess ♬ original sound - VIDEO EDITOR

Η 42χρονη από το Τέξας παρατήρησε για πρώτη φορά δύο λευκές κηλίδες μεγέθους μπιζελιού στο σώμα της, σε ηλικία 25 ετών, και φοβήθηκε ότι μπορεί να ήταν καρκίνος. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με λεύκη και της είπαν ότι δεν υπήρχε θεραπεία.

Αν και έχει αποδεχθεί τον εαυτό της από χρόνια, αντιμετωπίζει ακόμη διακρίσεις αλλά και χλευασμό από ανθρώπους που πιστεύουν ότι «λευκαίνει» το δέρμα της.

«Στην αρχή, φοβόμουν. Είχα σκουρόχρωμο δέρμα σε όλη τη ζωή μου και ξαφνικά έγινε λευκό. Ήταν τρομαχτικό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι λευκός, αλλά δεν είμαι αυτό. Καθημερινά κατηγορούμαι στο ίντερνετ ότι λεύκανα το δέρμα μου και με φωνάζουν από αγελάδα μέχρι σκύλο Δαλματίας», λέει. 

Ωστόσο προσθέτει πως πλέον δεν την πληγώνουν τόσο τα αρνητικά σχόλια. «Τα συνήθισα. Η μαύρη κοινότητα δεν με έχει δεχτεί πραγματικά, καθώς νομίζει ότι λευκαίνω το δέρμα μου. Πονάει πολύ όταν κάποιο σχόλιο προέρχεται από την κοινότητά σου - ως μαύρος, θα έπρεπε να ξέρεις πώς είναι οι διακρίσεις. Όλες οι φυλές ενδέχεται να υποφέρουν από λεύκη και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου», σημειώνει.

Βέβαια δεν δέχεται μόνο αρνητικά σχόλια, αφού λαμβάνει επίσης πολλά σε συνδυασμό με αρκετές ευκαιρίες για μόντελινγκ.

«Η πάθηση έχει επιβραδυνθεί  πολύ από τότε που εμφανίστηκε πρώτη φορά. Αλλά πρέπει να κάνει την πλήρη πορεία της, οπότε κάποια στιγμή θα γίνω λευκή. Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο να το σταματήσει», λέει.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ