Όλα ξεκίνησαν, όταν στα 25 της ανακάλυψε ένα μικρό λευκό σημάδι κάτω από τον δεξί της αγκώνα. Η Iomikoe Johnson μόλις γνωριζόταν με τη λεύκη και το σκοτεινό σύμπαν του bullying. 

 

«Έχω ακούσει τα πάντα. Από το να με ρωτάνε αν έχω καεί, αν είμαι θύμα πυρκαγιάς, μέχρι το να με φωνάζουν αγελάδα στον δρόμο ή σκυλί Δαλματίας. Τα πρώτα χρόνια προσπαθούσα να καλύψω τα πρώτα σημάδια με make up στο πρόσωπο, στο σώμα, στα χέρια παντού. Μετά αποφάσισα ότι δεν μπορώ να ζω κρυμμένη. Έπρεπε να το αποδεχθώ: ήμουν η θεά της λεύκης», συνηθίζει να λέει στις συνεντεύξεις της. 

 

«Για 12 χρόνια κρυβόμουν από τον ίδιο μου τον εαυτό. Έχω ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μακιγιάζ. Την πρώτη φορά που ο γιατρός με ενημέρωσε για το πώς θα εξελιχθεί η πάθησή μου, έπεσα σε κατάθλιψη. Δεν ήθελα το πρόσωπό μου να γίνει όπως στις φωτογραφίες που μου έδειξε για να μου δώσει να καταλάβω τι ακριβώς θα συμβεί στη συνέχεια».

 

H μητέρα της ήταν εκείνη που την παρότρυνε να σταματήσει να το κάνει αυτό στο εαυτό της. «Αν σταματήσεις να κυκλοφορείς καλυμμένη με make up από την κορφή ως τα νύχια, δεν ξέρεις ποιον μπορείς να εμπνεύσεις», της είχε πει. Και η αλήθεια είναι ότι μόνο στην Αμερική 3 εκ. άνθρωποι έχουν λεύκη και περισσότερα από 70 εκ. σε όλον τον κόσμο. 

 

«Από τη στιγμή που ξέρεις ότι η αυτοπεποίθηση δεν έχει καμία σχέση με το πώς δείχνεις, κανένας δεν μπορεί να σε πληγώσει ή να σε κάνει να νιώσεις άσχημα για την πάθησή σου. Σου ανήκει ο χώρος που πατάς. Αγαπάς εσύ τον εαυτό σου και βοηθάς κι άλλους να κάνουν το ίδιο», λέει η Johnson που θεωρείται το εφάμιλλο του super model Γουίνι Χάρλοου στο Instagram.