Έφτασε στη Βιέννη με 89 ερπετά στις αποσκευές του- Η εξήγηση που έδωσε

Έφτασε στη Βιέννη με 89 ερπετά στις αποσκευές του- Η εξήγηση που έδωσε Facebook Twitter
0

Μεγάλος αριθμός ερπετών βρέθηκαν στις αποσκευές ενός άνδρα στο αεροδρόμιο της Βιέννης. 

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν 89 ερπετά στις αποσκευές ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο της Βιέννης.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 85 γκέκο (σαρκοφάγες σαύρες), δύο φίδια και δύο σκορπιοί και όλα μαζί είχαν συνολική αξία 47.000 ευρώ, ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές. Ο 50χρονος είχε πετάξει από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, με προορισμό τη Βιέννη. Ελέγχθηκε από τους τελωνειακούς καθώς οι υπάλληλοι τον υποψιάστηκαν όταν θέλησε να χρησιμοποιήσει την έξοδο για τους ταξιδιώτες που δεν είχαν να δηλώσουν εμπορεύματα.

Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι υπάλληλοι βρήκαν μια «αρχικά ανυπολόγιστη ποσότητα ερπετών» σε τρία κιβώτια μεταφοράς, πρόσθεσε το αυστριακό τελωνείο. Τα ερπετά, κανένα από τα οποία δεν θεωρούνταν προστατευόμενο είδος, παραδόθηκαν στον ζωολογικό κήπο Σόνμπρουν. Ορισμένα από αυτά ήταν σε εμφανώς κακή κατάσταση.

«Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι τελωνειακοί αντίκρισαν μια αρχικά ανυπολόγιστη ποσότητα απροστάτευτων ερπετών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η κατάσχεση έγινε στις 23 Μαΐου. Ο φερόμενος ως λαθρέμπορος, ένας 50χρονος Τσέχος, είχε επιχειρήσει να διαφύγει τους ελέγχους, ακολουθώντας την έξοδο προορίζεται για ταξιδιώτες που δεν έχουν να δηλώσουν εμπορεύματα, αλλά εντοπίστηκε από εργαζόμενους του αεροδρομίου, που είχαν ειδοποιηθεί για κινδύνους αναφορικά με ένα αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Αντίς Αμπέμπα.

«Ορισμένα από τα στοιβαγμένα ερπετά έφεραν ήδη εμφανή σημάδια αφυδάτωσης», αλλά «όλα ανάρρωσαν», πρόσθεσε το υπουργείο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες. Τα ζώα στάλθηκαν αμέσως στον ζωολογικό κήπο της Βιέννης για φροντίδα.

Κατά την ανάκρισή του, ο ταξιδιώτης είπε ότι τα γκέκο «ήταν άνευ αξίας» σύμφωνα με τον ίδιο και ότι τα είχε φέρει για να ταΐσει τα φίδια του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Διεθνή / Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς και Μελόνι συζήτησαν το βράδυ της Κυριακής με τον Αμερικανό πρόεδρο - μεταξύ άλλων - και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

Διεθνή / Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

«Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας, να νικήσουμε τη Χαμάς και να απελευθερώσουμε τους ομήρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο του λιμού» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Διεθνή / Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Δημοσιογράφος περιοδικών που λάμβανε πρόσκληση περιγράφει τι συνέβαινε στα διάσημα πάρτι με τους βιασμούς και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Διεθνή / Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Το κόμμα Chega κατέγραψε ρεκόρ 22% στις εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ η κεντροδεξιά νίκησε χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Παραίτηση του ηγέτη των Σοσιαλιστών
LIFO NEWSROOM
Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Διεθνή / Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ποια είναι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών, τι ζητά το Κίεβο και πώς απαντά η Μόσχα με επιθέσεις και βαλλιστικούς πυραύλους.
LIFO NEWSROOM