Έφοδος της αστυνομίας του Ιρακινού Κουρδιστάν στο τηλεοπτικό δίκτυο NRT

Έφοδος της αστυνομίας του Ιρακινού Κουρδιστάν στο τηλεοπτικό δίκτυο NRT Facebook Twitter
0

Άνδρες της Ασαγίς, της τοπικής αστυνομίας της ημιαυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν, πραγματοποίησαν έφοδο σήμερα στα γραφεία του κουρδικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου NRT στην επαρχία Σουλεϊμανίγια και διέκοψαν την εκπομπή του.

Ο Φαρούκ Ραφούρ, ηγετικό στέλεχος του κινήματος «Νέα Γενιά», που ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου με σκοπό την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στο Ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ιδρυτής του κινήματος και πρώην ιδιοκτήτης του NRT συνελήφθη κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο στην Σουλεϊμανίγια.

Για δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της επαρχίας με αίτημα την παραίτηση της τοπικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα σήμερα το τοπικό συμβούλιο της επαρχίας ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 80 τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ράνια. Ένας εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Υγείας έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για πέντε νεκρούς.

Περίπου 1.250 διαδηλωτές, κυρίως δάσκαλοι, μαθητές και δημόσιοι υπάλληλοι, έκαναν πορεία σήμερα στην πόλη της Σουλεϊμανίγια, ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες επιτέθηκαν σε γραφεία των κυριότερων πολιτικών κομμάτων.

Τοπικοί αξιωματούχοι επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) σε αρκετές πόλεις στην επαρχία.

Η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) ενώ αναγνώρισε το «νόμιμο δικαίωμα» των πολιτών να διαδηλώνουν, χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίθεση σε κυβερνητικά γραφεία και στις κεντρικές εγκαταστάσεις του κόμματος στη Σουλεϊμανίγια.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, από τη Βαγδάτη, διαμήνυσε ότι θα αναλάβει δράση αν οποιοσδήποτε πολίτης δεχτεί επίθεση στο Ιρακινό Κουρδιστάν και κάλεσε την KRG να σεβαστεί τη διεξαγωγή ειρηνικών διαδηλώσεων.

Η κατάσταση στην ημιαυτόνομη περιοχή παραμένει τεταμένη έπειτα από την επιβολή σκληρών μέτρων από την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης, ως απάντηση στην διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν που διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM