Έφηβος λέει «ψεύτη» τον αρχίατρο της Αγγλίας και η μητέρα του τού παίρνει το PlayStation

Έφηβος λέει «ψεύτη» τον αρχίατρο της Αγγλίας και η μητέρα του τού παίρνει το PlayStation Facebook Twitter
0

Ένας έφηβος, επιτέθηκε λεκτικά στον καθηγητή Κρις Γουίτι, σε έναν δρόμο του Λονδίνου και η μητέρα του τού κατάσχεσε το PlayStation για τιμωρία. 

Η συμπεριφορά του εφήβου σχολιάστηκε ευρέως όταν βίντεο της φραστικής επίθεσης δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο καθηγητής Κρις Γουίτι είναι ο αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης. Στο βίντεο φαίνεται ο Γουίτι, που αγοράζει φαγητό από ένα μεξικανικό εστιατόριο, σε δρόμο του κεντρικού Λονδίνου, όταν ο έφηβος ακούγεται να του λέει: «Είσαι ψεύτης. Λες ψέματα για τα κρούσματα του Covid-19. Σταμάτα να λες ψέματα στην τηλεόραση, μαν». 

Το όνομα του εφήβου δεν έχει γίνει γνωστό. Τράβηξε το βίντεο ο ίδιος και το ανέβασε στο TikTok. Στη συνέχεια το βίντεο ανέβηκε και στο Twitter από τον βουλευτή των Τόρις Ματ Βίκερς, που περιέγραψε τη συμπεριφορά του αγοριού ως «φρικτή». 

Και η μητέρα του αγοριού όμως αποδοκίμασε την πράξη του και τον κάλεσε να δημιουργήσει ένα νέο βίντεο με το οποίο θα ζητάει συγγνώμη στον Γουίτι, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην Mail Online. «Τρόμαξα όταν είδα πόσο αγενής ήταν ο γιος μου απέναντι στον κ. Γουίτι. Δεν τον μεγάλωσα έτσι και δεν είναι αυτή η συμπεριφορά που περιμένω από εκείνον.»

Παράλληλα ανέφερε πως τιμώρησε τον γιό της. «Του πήρα το PlayStation, που είναι το αντικείμενο που αγαπάει περισσότερο. Δεν του απαγόρευσα τη βόλτα γιατί υποφέρει ήδη αρκετά από το lockdown και δεν βγαίνει έξω τόσο συχνά όσο παλιότερα.»


O Γουίτι από την πλευρά του ήταν περισσότερο επιεικής. Όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό είπε ότι ο «νεαρός» έκανε «φιγούρα». 

«Δεν σκέφτηκα τίποτα ειλικρινά» είπε ο Γουίτι προσθέτοντας πως τον εξέπληξε το γεγονός ότι το περιστατικό πήρε διάσταση. «Είμαι σίγουρος πως θα γίνει ένα πρότυπο πολίτη» είπε και αναφέρθηκε στον «Κάπτεν Τομ» που σύμφωνα με τον αρχίατρο της Αγγλίας εκφράζει το πνεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η μητέρα του παιδιού ανέφερε πως το βίντεο αποτελεί μία ένδειξη των επιπτώσεων lockdown στην ψυχική υγεία των εφήβων. «Ήθελε να δώσει ένα μήνυμα στον κ. Γουίτι για να καταλάβει τι περνάει αυτός και άλλοι νέοι, αλλά είμαι πολύ αναστατωμένη και θυμωμένη για τον τρόπο που το έκανε», είπε η μητέρα του προσθέτοντας πως ο γιος της είναι ένα έξυπνο αγόρι. 

 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ