Δυσαρέσκεια Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ

Δυσαρέσκεια Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
SOOC
0

Έντονη δυσαρέσκεια για την «προκλητικότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανησυχία ανάμεσα στο λαό», σημειώνοντας ότι οι χειρισμοί που γίνονται από την κυβέρνηση είναι αποτρεπτικοί της όποιας κρίσης.

Οι χειρισμοί μας, είπε, γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει ηρεμία στον τόπο και στην οικονομία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι «η Κύπρος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα όρια».

Σε ερώτηση για τη δήλωση εκπροσώπου της ΕΝΙ για την ποσότητα φυσικού αερίου στον στόχο «Καλυψώ», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευαρέσκεια. Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι έως ότου ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα.

Έξι με οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου εκτιμάται ότι διαθέτει το κοίτασμα στον στόχο «Καλυψώ». Εξάλλου, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε συνάντηση με αξιωματούχους της ΕΝΙ, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι επιλογές, που υπάρχουν για την γεώτρηση στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κύριος Λακκοτρύπης ενημέρωσε την Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής για την πορεία των ερευνών σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση. Σε δηλώσεις, μετά την συνεδρίαση, είπε ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες «συμπεριφέρονται πράγματι ως εταίροι μας, ενώ θεωρούν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την προκλητικότητα της Τουρκίας κάτι που πρέπει να δούμε από κοινού».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM
Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM