Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αλγερία

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αλγερία Facebook Twitter
EPA
0

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν σοβαρά όταν εξερράγη μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα στην περιοχή Ανίφ, στα ανατολικά του Αλγερίου, γράφει σήμερα στον ιστότοπό της η εφημερίδα El Watan.


Σύμφωνα με τα αλγερινά μέσα ενημέρωσης, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί εκεί από ένοπλους ισλαμιστές, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσουν τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που τους καταδίωκαν.

«Μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα εξερράγη το Σάββατο κοντά σε έξι παιδιά που έπαιζαν στο χωριό Ταμεζιάβτ» του Ανίφ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Αλγερί, ανέφερε από την πλευρά της η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, κάνοντας λόγο για ένα νεκρό και πέντε τραυματίες.


Η γαλλόφωνη εφημερίδα El Watan διευκρίνισε ότι το ένα από τα παιδιά που είχαν τραυματιστεί υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο. Τα θύματα είναι ηλικίας 10-16 ετών.

Η κατάσταση των τεσσάρων που έχουν τραυματιστεί είναι σοβαρή και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Τίζι-Ούζου.

Οι βίαιες ενέργειες που αποδίδονται στους εξτρεμιστές ισλαμιστές, οι οποίοι αιματοκύλισαν την Αλγερία κατά τον εμφύλιο (1992-2002), έχουν μειωθεί σημαντικά, ωστόσο ορισμένες ένοπλες ομάδες παραμένουν ενεργές και εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM