Δραπετεύοντας από τη θηριωδία του Ιράν με τη βοήθεια του cosplay

0

Όταν ήταν μόλις 21 ετών, η Azadeh εγκατέλειψε το Ιράν για να αναζητήσει ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέλλον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φτάνοντας εκεί, βρήκε μια δουλειά που ταυτόχρονα για εκείνην ήταν ένα απελευθερωτικό χόμπι: μόντελινγκ για cosplay.


Από το ασφυκτικά περιοριστικό περιβάλλον του Ιράν, ξαφνικά μπορούσε να είναι όποια γυναίκα επιθυμούσε. 

«Από την εφηβεία μου είχα ήδη καταλάβει ότι πίσω στη χώρα μου οι περιορισμοί για τις γυναίκες ήταν κάτι που δεν μπορούσες να αντέξεις. Από το τι θα έλεγες μέχρι το τι θα φορούσες για να βγεις έξω, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για ελευθερία και δημιουργικότητα. Μπορούσες να φορέσεις μόνο σκουρόχρωμα ρούχα, κάτι που έμοιαζε πολύ με στολή, για να σου επιτρέψουν να βγεις από το σπίτι», λέει η νεαρή. 

Κάθε μήνα ξοδεύει γύρω στις 200 λίρες για νέα κοστούμια γυναικείων χαρακτήρων που αγαπά και μέχρι στιγμής έχει γύρω στις 100 στολές. «Μπορώ να είμαι όποια θέλω, ανεξαρτήτως ηλικίας», συμπληρώνει. Τα πρωινά δουλεύει ως βιβλιοθηκάριος και η αγάπη της για το διάβασμα την τροφοδοτεί με ιδέες για νέες μεταμορφώσεις. 

«Όταν έχεις μεγαλώσει στην καρδιά του πολέμου ο μόνος τρόπος για να ξεφεύγεις είναι τα βιβλία. Μετά, όμως, πρέπει να κυνηγάς αυτό που πραγματικά θες. Ακόμη κι αν χρειαστεί να το κάνεις πίσω από κλειστές πόρτες. Μόνο τότε είσαι ευτυχισμένος. Όταν είσαι ο εαυτός σου και κάνεις αυτό που σου δίνει χαρά», λέει στην κάμερα και αποχωρεί ως άλλη Χάρλεϊ Κουίν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM