Δολοφονία Τζορτζ Φλοίντ: Αποφυλακίστηκε ο ένας αστυνομικός - Με εγγύηση 750 χιλ. δολ

Δολοφονία Τζορτζ Φλοίντ: Αποφυλακίστηκε ο ένας αστυνομικός - Με εγγύηση 750 χιλ. δολ Facebook Twitter
0

Ο Τόμας Λέιν, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς της Μινεάπολις που εμπλέκονται στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αποφυλακίστηκε με εγγύηση 750 χιλ. δολ.

Ο 37χρονος Λέιν αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Hennepin County στις 5:08 μ.μ. την Τετάρτη, σύμφωνα με τα αρχεία των φυλακών.

Ο δικηγόρος του, Ερλ Γκρέι, επιβεβαίωσε την είδηση ενώ δεν προχώρησε σε περαιτέρω σχόλια.

Ο Λέιν, ο νεότερος στην ομάδα των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην δολοφονία Φλόιντ, κρατήθηκε αρχικά με 1 εκατ. δολ. χωρίς όρους αλλά νεότερη απόφαση του έδινε το δικαίωμα να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και με εγγύηση 750 χιλ. δολ.

Στους περιοριστικούς όρους περιλαμβάνεται η παρακολούθηση του από τις αρχές ενώ δεν του επιτρέπεται να έχει όπλο και να συμμετέχει σε δραστηριότητες επιβολής του νόμου.

Η επόμενη ακρόασή του έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου και ο δικηγόρος του, μιλώντας στην Star Tribune τόνισε ότι ο απολυθείς αστυνομικός σχεδιάζει να υποβάλει πρόταση απόρριψης των κατηγοριών εναντίον του.

Δολοφονία Τζορτζ Φλοίντ: Αποφυλακίστηκε ο ένας αστυνομικός - Με εγγύηση 750 χιλ. δολ Facebook Twitter

Ο Λέιν κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού του Φλόιντ.

Ο βασικός κατηγορούμενος, Ντέρεκ Τσάβιν, κατηγορείται για δολοφονία δεύτερου βαθμού και δεν έχει υποβάλει ένσταση.

Και οι τέσσερις αξιωματικοί απολύθηκαν μετά τη δολοφονία του Φλόιντ.

Με πληροφορίες του ABCNews/Star Tribune

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM