Δολοφονία Κασόγκι: Αγωγή κατά του Σαουδάραβα πρίγκιπα από την αρραβωνιαστικιά του αρθρογράφου

Δολοφονία Κασόγκι: Αγωγή κατά του Σαουδάραβα πρίγκιπα από την αρραβωνιαστικιά του αρθρογράφου Facebook Twitter
Δολοφονία Κασόγκι: Αγωγή κατά του Σαουδάραβα πρίγκιπα από την αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου (EPA)
0

Αγωγή σε δικαστήριο των ΗΠΑ εναντίον του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, υπέβαλε η αρραβωνιαστικιά του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, διεκδικώντας αποζημίωση.

Την αγωγή συνυπογράφει και η οργάνωση Δημοκρατία στον Αραβικό Κόσμο Τώρα με έδρα την Ουάσινγκτον.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια, αναφέρονται εκτός από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ακόμα 28 άλλοι Σαουδάραβες αξιωματούχοι, όπως δήλωσε ο δικηγόρος Κιθ Χάρπερ, συνεργάτης της Jenner & Block, σε  συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

«Οι ενάγοντες Χατισέ Σενγκίζ και ο οργανισμός για την Δημοκρατία στον Αραβικό Κόσμο Τώρα, μέσω δικηγόρου ζητούν απόφαση εναντίον των κατηγορουμένων για αξιώσεις που προκύπτουν τόσο από τον ομοσπονδιακό νόμο όσο και από τους νόμους της Περιφέρειας της Κολούμπια» αναφέρει μεταξύ άλλων η αγωγή.

Ο Κασόγκι, αρθρογράφος για την Washington Post, δολοφονήθηκε, σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ, από Σαουδάραβες πράκτορες στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου του 2018, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και τεταμένες σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ. 

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία, ενώ αποδέχθηκε την «πλήρη ευθύνη» για αυτόν ως de facto ηγέτη της χώρας.

Mε πληροφορίες του Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ