Δολοφονία Γκάμπι Πετίτο: Μήνυση ύψους 50 εκατ. από τους γονείς της κατά της αστυνομίας

Δολοφονία Γκάμπι Πετίτο: Μήνυση ύψους 50 εκατ. από τους γονείς της κατά της αστυνομίας Facebook Twitter
0

Η οικογένεια της Γκάμπι Πετίτο κατέθεσε μήνυση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της αστυνομίας της περιοχής Μόαμπ της Γιούτα, κατηγορώντας την για αμέλεια όσον αφορά στην υπόθεση της 22χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της πέρσι. 

Η σορός της νεαρής εντοπίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2021, μόλις μία εβδομάδα μετά τη δήλωση εξαφάνισής της. Η 22χρονη ταξίδευε με τον σύντροφό της με βαν και από την πρώτη στιγμή εκείνος είχε θεωρηθεί βασικός ύποπτος. Τελικώς, εντοπίστηκε και αυτός νεκρός και οι Αρχές βρήκαν ένα σημειωματάριο στο οποίο ομολογούσε τον φόνο. 

Στη μήνυση γίνεται ονομαστική αναφορά σε τρεις αστυνομικούς, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για άλλους 10 ενστόλους που κατηγορούνται για «αποτυχία εξ αμελείας».

Η μήνυση αφορά στην έρευνά τους σχετικά με την καταγγελία για κακοποίηση της 22χρονης από τον Μπράιαν Λόντρι, λίγο πριν από τη δολοφονία. 

Όλοι, επίσης, καταγγέλλονται για «άδικο θάνατο», με τους γονείς να αναφέρουν πως η δολοφονία της κόρης τους «προκλήθηκε από τις λανθασμένες πρακτικές τους».

Η νεαρή είχε μιλήσει με αρκετούς αστυνομικούς του Τμήματος, μετά από αντιπαράθεση που είχε με τον Λόντρι. Οι δικηγόροι της οικογένειάς της, αναφέρουν πως εκείνοι «απέτυχαν στο καθήκον τους να προστατεύσουν την Γκάμπι». 

Από τις στιγμές εκείνες είχαν κυκλοφορήσει και πλάνα, που έδειχναν την 22χρονη κλαμένη να μιλά στους ενστόλους. Στο στοιχείο, αυτός, όμως, ήρθε να προστεθούν οι πληροφορίες πως η νεαρή είχε αίματα στο πρόσωπό της αλλά και σημάδια στο δέρμα της. Ένας αστυνομικός, όπως γίνεται γνωστό, τη ρώτησε από τι προκλήθηκε και εκείνη τού απάντησε ότι την είχε αρπάξει ο Λόντρι. 

Στη μήνυση τονίζεται πως η Γκάμπι «είχε εμφανή σημάδια πως πρόκειται για θύμα κακοποιητικού συντρόφου», παρότι επιχείρησε να πάρει η ίδια την ευθύνη πάνω της.

Ο σύντροφός της, παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η νεαρή προσπάθησε να τον χαστουκίσει και εκείνος την έσπρωξε. Τελικώς, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η 22χρονη δεν ήταν το θύμα, αλλά ο θύτης και ανέφεραν πως πρέπει να τη συλλάβουν, κάτι που το ζεύγος δεν επιθυμούσε. 

Η λύση που δόθηκε ήταν να μείνουν χώρια εκείνο του βράδυ και ένας από τους αστυνομικούς τούς επεσήμανε πως εάν ξανασμίξουν, δεν θα φέρουν ευθύνη οι Αρχές, σύμφωνα με την καταγγελία σε βάρος τους. 

Μετά από εκείνη τη βραδιά, ο Λόντρι ξυλοκόπησε και στραγγάλισε την Πετίτο. 

«Αν και τα πλήρη αποδεικτικά στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, όταν δοθούν στη δημοσιότητα, θα δείξουν ξεκάθαρα ότι αν οι αστυνομικοί είχαν εκπαιδευτεί σωστά και είχαν ακολουθήσει το νόμο, η Γκάμπι θα ήταν ακόμη ζωντανή σήμερα» σημείωσε ένας εκ των νομικών εκπροσώπων της οικογένειας. 

Η οικογένεια της κατέθεσε, επίσης, μήνυση κατά των γονέων του δράστη, καθώς πιστεύουν ότι γνώριζαν ότι είχε δολοφονηθεί και πού ήταν το πτώμα της, την περίοδο που αγνοούνταν.  Ζητούν αποζημίωση ύψους 30.000 δολαρίων.

Με πληροφορίες από CBS News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM