Δισεκατομμυριούχος ετοιμάζει τον Τιτανικό ΙΙ και θα είναι ακριβώς ίδιος με τον αρχικό

Δισεκατομμυριούχος ετοιμάζει τον Τιτανικό ΙΙ και θα είναι ακριβώς ίδιος με τον αρχικό Facebook Twitter
0

Έναν αιώνα και παραπάνω μετά την βύθιση του Τιτανικού, μια ναυτιλιακή εταιρία από την Αυστραλία σχεδιάζει να στείλει τον Τιτανικό ΙΙ σε ένα ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι το 2022, στην ίδια ακριβώς διαδρομή που έκανε το θρυλικό πλοίο. 

Ο επικεφαλής της Blue Star Line, Κλάιβ Πάλμερ, ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να κατασκευάσει αντίγραφο του Τιτανικού το 2013 αλλά η υλοποίηση του πρότζεκτ αναβλήθηκε λόγω οικονομικών κωλυμάτων. 

Ωστόσο, ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σήμερα πως ο Πάλμερ κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια που χρειάζεται για την κατασκευή και ο Τιτανικός ΙΙ πρόκειται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι, διάρκειας δύο εβδομάδων, εντός του 2022. 

«Το πλοίο θα ακολουθήσει την αρχική διαδρομή, μεταφέροντας επιβάτες από το Σαουθάμπτον μέχρι την Νέα Υόρκη, αλλά θα γυρίσει επίσης όλη την υδρόγειο, εμπνέοντας και σαγηνεύοντας ανθρώπους και προσελκύοντας προσοχή, ίντριγκα και μυστήριο σε κάθε λιμάνι που επισκέπτεται», είπε ο Κλάιβ Πάλμερ, σύμφωνα με το περιοδικό Time. 

 

Ο Τιτανικός ΙΙ φημολογείται πως θα έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις, αρχιτεκτονική και διάταξη καμπινών με το πρωτότυπο πλοίο και ταυτόχρονα την δυνατότητα να μεταφέρει 2.400 επιβάτες και πλήρωμα 900 ατόμων. 

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Blue Star Line, το πλοίο θα διαθέτει επίσης Α', Β' και Γ' Θέση όπως το αρχικό, ενώ το εσωτερικό του θα είναι κι αυτό πανομοιότυπο, από τις καμπίνες μέχρι τα εστιατόρια. 

Δισεκατομμυριούχος ετοιμάζει τον Τιτανικό ΙΙ και θα είναι ακριβώς ίδιος με τον αρχικό Facebook Twitter
Δισεκατομμυριούχος ετοιμάζει τον Τιτανικό ΙΙ και θα είναι ακριβώς ίδιος με τον αρχικό Facebook Twitter

Και προς αποφυγή οποιασδήποτε ανησυχίας, η εταιρία σπεύδει να διευκρινίσει πως οι μελλοντικοί επιβάτες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. «Μπορεί να διαθέτει ακριβώς την ίδια πολυτέλεια με το παλιό, αλλά ο Τιτανικός ΙΙ είναι κατά τα άλλα ένα εντελώς σύγχρονο πλοίο, με όλες τις τεχνολογίες και τα συστήματα ασφαλείας του 21ου αιώνα», σημειώνει. 

Δισεκατομμυριούχος ετοιμάζει τον Τιτανικό ΙΙ και θα είναι ακριβώς ίδιος με τον αρχικό Facebook Twitter

Αν και είχε χαρακτηριστεί «πρακτικά αβύθιστος», όταν ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι ως το μεγαλύτερο τότε πλοίο της εποχής του, ο Τιτανικός βυθίστηκε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου 1912, έχοντας προηγουμένως χτυπήσει σε παγόβουνο στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού. Από τους 2.240 επιβάτες, πάνω από 1.500 έχασαν την ζωή τους. 

Με πληροφορίες από Guardian και Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM