Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Νταν Σνάιντερ, ιδιοκτήτης της ομάδας Washington Redskins του αμερικανικού ποδοσφαίρου, αγόρασε κατά παραγγελία ένα ολοκαίνουργιο σούπερ γιοτ, που είναι το πρώτο στον κόσμο με ιδιωτικό κινηματογράφο τεχνολογίας ΙΜΑΧ. 

 

Η περιουσία του 54χρονου Σνάιντερ ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια και έτσι δεν του ήταν δύσκολο να παραγγείλει «έξτρα» την ιδιωτική αίθουσα προβολών με οθόνη IMAX που εκτιμάται ότι του στοίχισε τρία εκατομμύρια δολάρια. 

 

Η αίθουσα του πλωτού σινεμά έχει μόνο δώδεκα καθίσματα αλλά η οθόνη είναι τόσο μεγάλη, που το σκάφος έπρεπε να σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου γύρω από αυτήν, όπως εξήγησε ένας εκ των ναυπηγών. Τα τελευταία χρόνια, πολλές θαλαμηγοί ναυπηγούνται με αίθουσες προβολών αλλά καμία ως τώρα δεν είχε τεχνολογία ΙΜΑΧ.

 

Δισεκατομμυριούχος αγόρασε το πρώτο σούπερ γιοτ με κινηματογράφο IMAX
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Νταν Σνάιντερ

  

Η "Lady S" μήκους 93 μέτρων μπορεί να ταξιδέψει από τα νησιά Γκαλαπάγκος μέχρι την Νότια Αφρική αλλά ο Σνάιντερ ήθελε να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει πάντοτε κάτι ενδιαφέρον να δει μαζί με την γυναίκα του Τάνια, και έτσι ζήτησε από τους Ολλανδούς ναυπηγούς της Feadship να σχεδιάσουν και έναν εσωτερικό κινηματογράφο. 

 

«Ήθελε η αίθουσα με τεχνολογία IMAX, αυτό ήταν το κυριότερο αίτημά του» αποκαλύπτει ο Γιαν-Μπαρ Βερκουίλ, εκτελεστικός διευθυντής των ναυπηγείου Feadship's Royal Van Lent.

 

Μιλώντας στον Guardian μέσα στην εβδομάδα, για την πρώτη θαλαμηγό με αυτή την «κινηματογραφική πολυτέλεια», ο Βερκουίλ απέφυγε να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη του σκάφους, εκτιμώμενης αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ και εκπρόσωπος του ζεύγους Σνάιντερ δεν επιβεβαίωσε επισήμως την είδηση. 

 

Ωστόσο ο Guardian κατάφερε, όπως μεταδίδει, να ανακαλύψει τον νέο ιδιοκτήτη αφού ο Σνάιντερ και η σύζυγός του μετέβησαν στο Ολλανδικό χωριό Κάαγκ, τον Οκτώβριο, για να παρακολουθήσουν από κοντά την καθέλκυση της "Lady S". 

 

Στη θαλαμηγό υπάρχουν ακόμα εγκαταστάσεις για τους λάτρεις αθλημάτων όπως το γκολφ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο καθώς και φυσικά τέσσερις σουίτες VIP. Οι κατασκευαστές του σκάφους, περιγράφουν το εσωτερικό του ως ένα πραγματικό κόσμημα. 

 

Το ζευγάρι έχει στην κατοχή και μία μικρότερη θαλαμηγό, την "Lady Anne", μήκους 68 μέτρων και αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Το νέο απόκτημα της οικογένειας θα παραδοθεί στον Σνάιντερ την άνοιξη. 

 

Με πληροφορίες από Guardian