Δίωξη κατά Νετανιάχου θα ασκήσουν οι δικαστές αρχές του Ισραήλ

Δίωξη κατά Νετανιάχου θα ασκήσουν οι δικαστές αρχές του Ισραήλ Facebook Twitter
EPA
0

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ σκοπεύει να ασκήσει δίωξη στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Την πληροφορία μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απόφαση αυτή των δικαστικών αρχών, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 9ης Απριλίου στο Ισραήλ, εντείνει τα ερωτηματικά για το πολιτικό μέλλον του Νετανιάχου και τις προοπτικές του.

Η παραπομπή του πρωθυπουργού για τις κατηγορίες αυτές –μεταξύ των οποίων δωροδοκία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης– θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της κατάθεσης που απαιτείται να δώσει ο Νετανιάχου.

Σε αυτήν την ακρόαση, που πιθανότατα θα γίνει μετά τις εκλογές, ο ηγέτης του Λικούντ μπορεί να προσπαθήσει να πείσει τον γενικό εισαγγελέα να μην τον παραπέμψει.

Ο Νετανιάχου, που διεκδικεί μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, αρνείται τις κατηγορίες. Από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε βάρος του, φέρεται ότι αποδέχτηκε δώρα από εύπορους επιχειρηματίες και ότι έκανε χάρες για να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση από μια εφημερίδα και έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Το κόμμα Λικούντ χαρακτήρισε τις κατηγορίες «πολιτική δίωξη» και ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, πρόκειται να εκδώσει μια ανακοίνωση στις 20.00 απόψε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM