Δημοτικός σύμβουλος επιμένει μάταια ότι δεν είναι ο Banksy: «Ζω μυθιστόρημα του Κάφκα»

Δημοτικός σύμβουλος επιμένει μάταια ότι δεν είναι ο Banksy: «Ζω μυθιστόρημα του Κάφκα» Facebook Twitter
0

Ένας δημοτικός σύμβουλος μιας μικρής πόλης στην Ουαλία παραιτήθηκε μετά τις φήμες στο διαδίκτυο ότι είναι ο διάσημος street artist Banksy, του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη.

Μέχρι προσφάτως, ο Ουίλιαμ «Μπίλι» Γκάνον ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Pembroke Dock, μια πόλη στη Νοτιοδυτική Ουαλία με πληθυσμό περίπου 9.000 κατοίκων.

Ο 58χρονος ήταν ένας από τους δέκα δημοτικούς συμβούλους, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα τη γειτονιά Bufferland. Ωστόσο παραιτήθηκε την Παρασκευή, εξηγώντας σε ένα email ότι δεν ήθελε η φημολογία περί Banksy να υπονομεύσει το έργο του.

Δημοτικός σύμβουλος επιμένει μάταια ότι δεν είναι ο Banksy: «Ζω μυθιστόρημα του Κάφκα» Facebook Twitter

Όπως είπε στο Insider, οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν αμέσως μετά την εκλογή του στις αρχές Μαΐου, λέγοντας συγκεκριμένα ότι διαδόθηκαν από έναν πρώην σύμβουλο της πόλης, ο οποίος συγκέντρωσε διάφορες πληροφορίες για το παρελθόν του Γκάνον και τις συνέδεσε με τον Banksy.

Ο Ουίλιαμ Γκάνον άρχισε να ακούει ότι ορισμένοι κάτοικοι πίστεψαν τον ισχυρισμό ότι είναι ο Banksy, που είχε κοινοποιηθεί σε τοπικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν ξέρω αν βρίσκομαι σε κάποιο τρελό, φανταστικό είδος παραίσθησης ή κάποιον τρομερό εφιάλτη», λέει. «Ζω ένα μυθιστόρημα του Κάφκα».

Ο ίδιος εργαζόταν εδώ και καιρό για την κοινότητα ζωγραφίζοντας παιδικές χαρές, τοίχους νοσοκομείων και άλλα κτίρια. Ως Βρετανός street artist, είπε ότι μπορεί να προέκυψαν κάποιες συγκρίσεις επειδή «έτρεχε κυκλοφορούσε την ίδια στιγμή με τον Banksy, κάνοντας τα ίδια πράγματα με εκείνον, στα ίδια μέρη».

Επιπλέον διατηρεί μια ιστοσελίδα όπου μοιράζεται την τέχνη του, την οποία ονόμασε «Banksy-esque, όχι σκόπιμα». Η σελίδα περιλαμβάνει μια φωτογραφία του από τη δεκαετία του 1980 να ζωγραφίζει με σπρέι μια ράμπα skateboard και έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι είναι ο διάσημος street artist, εξηγεί, αλλά αρνείται να κατεβάσει τη φωτογραφία «για λόγους αρχής».

«Δεν είμαι ο Banksy», επέμεινε. «Δεν ξέρω αν έχω γνωρίσει ποτέ τον Banksy. Ο Banksy είναι ένα αίνιγμα».

Δημοτικός σύμβουλος επιμένει μάταια ότι δεν είναι ο Banksy: «Ζω μυθιστόρημα του Κάφκα» Facebook Twitter

Οι φήμες ότι είναι ο Banksy, τα έργα του οποίου πωλούνται έως και 25 εκατ. δολάρια, έγιναν ακόμη πιο έντονες νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ένα τοπικό πάρκο -τα παγκάκια, οι κάδοι σκουπιδιών και οι πόρτες του- γέμισαν «πολύ ερασιτεχνικά» με γκράφιτι, λέει ο Γκάνον. Το γκράφιτι συνέπεσε χρνονικά, ωστόσο, με τις φήμες για τον ίδιο, με αποτέλεσμα να τον κατηγορήσουν ότι κρύβεται πίσω από το περιστατικό.

Μετά από όλα αυτά και αφού συζήτησε με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του.

«Καθώς η φήμη της πόλης έχει σπιλωθεί από αμφιλεγόμενους συμβούλους στο παρελθόν, θεωρήθηκε ότι θα ήταν καλύτερο να μην έχουμε άλλον αμφιλεγόμενο σύμβουλο», είπε.

Δημοτικός σύμβουλος επιμένει μάταια ότι δεν είναι ο Banksy: «Ζω μυθιστόρημα του Κάφκα» Facebook Twitter

Η ειρωνεία είναι πως η σχετική φημολογία επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά την παραίτησή του. Πρόσφατα έλαβε πολλαπλά τηλεφωνήματα από αγνώστους που του έκαναν «ερωτήσεις για το πάρκο» και το περιστατικό με τα γκράφιτι.

Και το Facebook του έχει κατακλυστεί από μηνύματα σε βαθμό που τα νέα παράθυρα δεν χωράνε καν στην οθόνη του.

Την Δευτέρα πήγαινε βόλτα τον σκύλο του, όταν κάποιος περαστικός οδηγός από ένα φορτηγό, του φώναξε: «Γεια σου, Banksy!».

Για να καταπολεμήσει τους ισχυρισμούς ότι είναι ο Banksy, αποφάσισε να οργανώσει ένα τοπικό κίνημα που λέγεται «I am not Banksy», στο πλαίσιο του οποίου σχεδιάζει να φτιάξει αυτοκόλλητα που θα γράφουν «Δεν είμαι ο Banksy» και να τα διαδώσει σε όλη την πόλη.

«Ελπίζω ότι αν όλοι καταφέρουμε να αναγνωρίσουμε ότι δεν είμαι ο Banksy, τότε θα χάσει την ισχύ του», είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ